Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V čele královéhradeckého letiště skončil Griga, firmu zatím řídí Rind

V čele městské společnosti Letecké služby Hradce Králové skončil odchodem do důchodu bývalý vojenský pilot Vladimír Griga. Řízením firmy, která provozuje hradecké letiště, je zatím pověřen dosavadní člen managementu Leteckých služeb Pavel Rind.

Na obsazení místa ředitele bude vypsáno výběrové řízení. Griga, který byl ředitelem letiště od roku 2011, opustil i funkci místopředsedy představenstva Leteckých služeb. Rind je již členem představenstva.

Bývalé hradecké vojenské letiště má rozlohu asi 230 hektarů a město jej vlastní od roku 2003. Letecké služby jsou provozovatelem letiště od roku 2008. Část areálu letiště slouží jako podnikatelská zóna a jako zázemí hudebních festivalů. Samotné letiště funguje v režimu veřejného vnitrostátního letiště bez řízení letového provozu a může jej využívat každý, kdo dodrží jeho provozní řád.

V posledních letech letiště začaly využívat také soukromé společnosti pro výcvik pilotů vrtulníků. Od roku 2016 se na letišti uskutečňuje výcvik afghánských pilotů na vrtulnících. To přineslo stížnosti lidí z okolí na hluk z helikoptér. Město na to letos reagovalo nařízením o omezení letů cvičných vrtulníků.

Loni společnost Letecké služby zopakovala výnosy přes 19 milionů korun, z nichž 11,4 milionu korun činil příspěvek z rozpočtu města Hradce Králové. Z vlastní činnosti měla firma s 12 zaměstnanci výnos 6,9 milionu korun. Hospodaření loni skončilo ziskem 670.000 korun.

Vedení radnice pokládá areál letiště za důležitou rozvojovou zónu města. Již si v této věci nechalo zpracovat studii, která stanovuje v lokalitě pravidla pro další rozvoj. Radnice usiluje o to, aby se letiště napojilo na dálniční síť prostřednictvím budoucího severního obchvatu města. Uvažuje se i o napojení na železniční síť.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky letiště, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V čele královéhradeckého letiště skončil Griga, firmu zatím řídí Rind  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.