Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Natankovat v Polsku už se nevyplatí, cenovky na českých stojanech jdou dolů desátý týden po sobě

Litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 se aktuálně u čerpacích stanic Královéhradeckého kraje prodává v průměru za 35,03 Kč, před týdnem byl o 36 haléřů dražší. O 13 haléřů na litru zlevnila nafta, za litr teď řidiči dají průměrně 33,25 Kč.

Ceny pohonných hmot v kraji klesly desátý týden po sobě. Podle údajů společnosti CCS, která ceny sleduje, je benzin o 5,18 koruny na litru levnější než před rokem, za naftu tehdy motoristé platili o 6,84 Kč na litru více.

V polském pohraničí jsou ceny paliv vyšší než v Královéhradeckém kraji přibližně o tři až pět korun na litru. Například čerpací stanice ve městě Kudowa-Zdrój za hraničním přechodem v Náchodě podle serveru fuelo.net aktuálně prodávají litr benzinu i nafty zhruba za 6,3 zlotého, v přepočtu za 38 korun. V Náchodě dnes pumpy prodávaly litr benzinu od 32,90 Kč/l a nafty od 30,90 Kč/l, tedy o pět až sedm korun na litru levněji než za hranicí v Polsku.

Nejlevnější paliva v kraji prodávají na Náchodsku, benzin mají u tamních čerpacích stanic v průměru za 34,03 Kč a naftu za 32,21 Kč. Nejvíc platí za benzin motoristé na Trutnovsku, kde za litr zaplatí průměrně 35,41 Kč. Nafta je v kraji nejdražší na Královéhradecku, litr se tam prodává průměrně za 33,86 Kč.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr benzinu v průměru za 34,67 Kč. Naftu tam prodávají průměrně za 32,94 Kč. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 36,34 Kč. Nafta se tam tankuje za 35,44 Kč za litr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hanka Poskočilová

Štítky Natural 95, benzín, nafta, cena, čerpací stanice, tankování, doprava, cena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Natankovat v Polsku už se nevyplatí, cenovky na českých stojanech jdou dolů desátý týden po sobě  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.