Počasí dnes25 °C, zítra27 °C
Pátek 9. srpna 2024  |  Svátek má Roman
Bez reklam

Cyklisté bez helmy hrají ruskou ruletu se životem svým i ostatních, varují policisté

Pád z kola na hlavu v rychlosti patnáct kilometrů v hodině se rovná pádu z výšky jednoho metru přímo na beton. Policisté znovu apelují na všechny cyklisty, aby při jízdě měli na hlavě helmu. Rozjeli preventivní akci Na kole jen s přilbou, rozdávají nealko pivo, cyklo lékárničku, reflexní prvky i cyklomapu Krkonoš.

Policisté na nošení helmy na kole pozorňují zejména teď v letním čase, kdy hodně lidí vyráží na výlety na kole. Při kontrole teď dostanou cyklisté letáček se základními informacemi, cyklomapu Krkonoš, ale třeba i nealko pivo, cyklolékarničku, nebo reflexní prvek. Také mají možnost vyzkoušet simulační brýle.

"Je třeba myslet na to, že čím vyšší rychlost, tím větší riziko. Pokud jde o střet s jiným dopravním prostředkem, tak se rychlosti sčítají a případný pád je o to horší. Když si pro příklad tedy k rychlosti 15 km/h přičteme rychlost vozidla 35 km/h, výsledná rychlost bude 50 km/h a rovnat se pádu z výšky deseti metrů přímo na beton," připomněl na policejním webu mluvčí Lukáš Vincenc. 

Cílem projektu Týmu silniční bezpečnosti „ Na kole jen s přilbou“ je snížení nehodovosti a následků dopravních nehod cyklistů v důsledku nesprávného používání bezpečnostním prvků na kole.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/lincerta

Štítky helma, přilba, cyklista, kolo, prevence

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cyklisté bez helmy hrají ruskou ruletu se životem svým i ostatních, varují policisté  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.