Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

Pro drobné opravy kol slouží cyklistům v centru Hradce nová servisní stanice

Hradec Králové získal titul Cykloměsto Do práce na kole 2023 a spolu s ním také novou servisní cyklostanici CykloHub, kterou najdou zájemci už teď v blízkosti Novákových garáží.

V těsné blízkosti řeky Labe u Novákových garáží v Hradci Králové narazí cyklisté na užitečnou novinku, a to servisní cyklostanici. Slouží k údržbě a drobným opravám jízdních kol či dalších menších dopravních prostředků. Za tímto účelem je vybavená kvalitním nářadím a komponenty jako jsou šroubováky, imbusové klíče, ploché klíče, montpáka i pumpička na dofouknutí kol.

„Naše město již nyní nabízí řadu možností nejen pro cyklisty, ale také pro běžce, bruslaře a další sportovce. Je v našem zájmu neustále zkvalitňovat a rozšiřovat síť cyklostezek po městě, a to nejen s ohledem na možnost vyžití ve městě, ale také ve snaze o rozvoj udržitelné dopravy. Nová cyklostezka například vznikla podél Labe v blízkosti tenisových kurtů DTJ. Intenzivně také pracujeme na tom, aby byla co nejdříve zahájena výstavba cyklostezky podél Hradečnice v městských lesích,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek primátorky pro oblast rozvoje města Lukáš Řádek. Počty cyklistů a jejich oblíbené destinace se město snaží pravidelně mapovat. Proto byly na několika stezkách po městě instalovány také sčítače cyklistů a chodců. Jeden z nich je například na cyklostezce směrem na Hučák. Cyklodopravu město podporuje i prostřednictvím sdílených kol. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Hradec Králové

Štítky cyklostanice, Hradec Králové, kolo, doprava, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro drobné opravy kol slouží cyklistům v centru Hradce nová servisní stanice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.