Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dopravu na trase u Českého Meziříčí o víkendu omezí nadměrný náklad

Dopravu v Královéhradeckém kraji na trase z Dobrovic na Mladoboleslavsku přes Jičín, Smiřice do cukrovaru v Českém Meziříčí na Rychnovsku v sobotu a neděli omezí přeprava nadměrného nákladu. Z cukrovaru v obci Dobrovice ve Středočeském kraji vyjede nadměrný náklad 23. března v 7:00.

"Kolem 19:00 bude odstaven ve Smiřicích. Druhý den v neděli bude pokračovat v 9:00 do Českého Meziříčí, kam by měl dorazit kolem 15:00," sdělila mluvčí společnosti ČEZ Šárka Lapáčková Beránková.

V některých obcích na trase budou muset energetici na čas odstranit elektrická vedení. "Náklad, pračka na řepu, o celkové výšce 6,4 metru bude na mnoha místech potřebovat podjet pod elektrickým vedením. Naši technici budou po celé délce trasy pomáhat s průjezdem," uvedla mluvčí ČEZ.

Dočasné omezení dodávky elektrické energie se nejvíce dotkne Sobotky, Ohařic, Kopidlna, Jičíněvsi, Starého Místa, části Jičína, Úlibic, Konecchlumí, Ostroměře a v neděli Všestar, Smiřic, Královy Lhoty a části Českého Meziříčí.

"Odběratelé elektrické energie na trase přepravy nadměrného nákladu zaregistrují pouze krátkodobá vypnutí. Po projetí nákladní soupravy budeme okamžitě vše uvádět do původního stavu," uvedla mluvčí.

Nádoba o hmotnosti 191 tun bude umístěna na soupravě, která dosáhne hmotnosti 226 tun, její délka bude téměř 41 metrů, přičemž celková délka soupravy bude 54 metrů a šířka 5,3 metru.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ČEZ

Štítky ČR, doprava, energie, České Meziříčí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu na trase u Českého Meziříčí o víkendu omezí nadměrný náklad  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.