Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Počasí přeje, hradecký Kopeček se pro dopravu uzavře už zítra

Řidiče i obchodníky čeká v centru Hradce Králové další zkouška nervů. Už zítra se zavře na několik měsíců ulice V Kopečku, kudy proudí doprava i pěší z Velkého náměstí.

Počasí přeje, a proto se dřív, než se plánovalo, zahájí práce na obnově vodovodu a kanalizace, které byly přerušeny zimní technologickou přestávkou. Společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové dokončila obnovu vodovodu a kanalizace v ulici V Kopečku s koncem listopadu a nyní bude pokračovat s pracemi na třetí etapě od náměstíčka V Kopečku až na hranici Velkého náměstí. Práce skončí nejpozději 30. dubna. V březnu pak budou zahájeny i práce na obnově kanalizace a vodovodu v Dlouhé a Zieglerově ulici.

„Už od 15. února bude uzavřen spojovací krček mezi Velkým náměstím a náměstíčkem V Kopečku. V tento den bude zahájena instalace značek a nastěhuje se sem technika. Samotné stavební práce, kdy se začne s řezáním asfaltu a kopáním, vypuknou v pondělí 19. února a skončí nejpozději 30. dubna,“ uvedl technicko-provozní náměstek VAK Pavel Loskot.

A to není všechno. Na řadu poté, co Vodovody a kanalizace ukončí práce, tak se do té své pustí společnost Tepelné hospodářství Hradec Králové. Provoz z Velkého náměstí bude veden v době uzavírky objízdnou trasou přes ulici Karla Tomana a Rokitanského do ulice V Kopečku. Průchod pro pěší a přístup k nemovitostem bude zachován.

V centru ale nepůjde o jediné místo, kde bude probíhat čilý pracovní ruch. Od 4. března budou započaty po etapách práce na obnově vodovodu a kanalizace v ulici Dlouhé a Zieglerově, které budou pro dopravu neprůjezdné, ale pro pěší zůstanou průchozí po jedné straně chodníku. Práce společnosti VAK budou končeny v červenci. I v tomto případě ale začnou následně ve výkopech instalovat pracovníci tepelného hospodářství tepelné rozvody. Časový harmonogram od správců inženýrských sítí budeme sledovat a o průbězích včas informovat.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky doprava, uzavírka, ČR, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počasí přeje, hradecký Kopeček se pro dopravu uzavře už zítra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.