Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradecká ulice V kopečku bude brzy průjezdná, ale jen na pár měsíců

Je to velká zkouška nervů řidičů, podnikatelů i pěších a cyklistů. VAK v ulici V Kopečku v Hradci Králové provádí opravu vodovodu a kanalizace, auta tudy neprojedou. Od prvního prosince by se ale mělo vše vrátit do běžného režimu.

Teplofikace v historické části města skončila, vodárny zároveň dokončují podzimní část prací na obnově vodovodu a kanalizace v ulici V Kopečku. Prvního prosince bude tato ulice průjezdná, o něco dříve se zprůjezdní ulice v historickém jádru města.

Teplofikace v historickém centru města Hradce Králové už je hotová. Dokončovací práce v Úzké ulici skončí 24. listopadu. Přípojky a prodloužení teplovodu zajistí tamním odběratelům vyšší nezávislost na dodávkách plynu a levnější dálkové teplo, které bude proudit z opatovických elektráren.

„V letošním roce se jedná o odběrné místo bývalé knihovny, budovy historické radnice, Klicperova divadla a další objekty soukromých odběratelů. Položili jsme přibližně 1,2 kilometru nového potrubí a celková investovaná částka dosahuje bezmála ke 35 milionům korun,“ uvádí Jiří Seidler, ředitel společnosti Tepelné hospodářství Hradec Králové, která teplofikaci prováděla.

Zároveň se dokončuje v ulici V Kopečku obnova vodovodu a kanalizace, kterou má na starosti společnost Vodovody a kanalizace Hradec Králové. Do 30 listopadu bude ukončena pokládka kanalizace na začátku ulice Rokitanského. Od začátku prosince bude ulice V Kopečku proto plně průjezdná, ale jen na několik měsíců. Na přelomu února a března bude totiž stavba kanalizace pokračovat přes náměstíčko V Kopečku až na hranici Velkého náměstí. Z Velkého náměstí bude v té době provoz do ulice V Kopečku proto veden ulicí Rokitanského. „V průběhu výstavby budou nemovitosti zásobovány pitnou vodou z provizorního vodovodního řadu,“ uvedl pro zpravodaj Radnice technicko-provozní náměstek společnosti Vodovody a kanalizace Hradec Králové Pavel Loskot.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Hradec Králové, V kopečku, ulice, teplofikace, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká ulice V kopečku bude brzy průjezdná, ale jen na pár měsíců  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.