Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Vlakem se z Hradce Králové do Týniště nad Orlicí ode dneška cestující nedostanou

Léto přináší na železnici další várku vlakových výluk. Ode dneška se to týká i trati Hradec Králové - Týniště nad Orlicí. Potrvá šest dní. Navazovat bude poté výluka mezi Častolovicemi a Solnicí.

Od 24. do 30. července bude v úseku Hradec Králové hl. n. – Týniště nad Orlicí a Častolovice – Solnice jezdit několik linek náhradní autobusové dopravy. Vyjedou spoje linky Z, které obslouží všechny stanice i zastávky na trase Hradec Králové hl.n. – Týniště nad Orlicí. Spoje linky S pojedou v úseku Hradec Králové hl.n. – Týniště nad Orlicí – Častolovice – Solnice, a spoje linky R zajistí přepravu v úseku Hradec Králové hl.n. – Čestice – Častolovice – Rychnov nad Kněžnou. Spoje linky R nebudou zastavovat v Týništi nad Orlicí a zajistí návaznost na spěšné vlaky od a do Letohradu.  

Hned po konci omezení na trati z Hradce do Týniště navazuje výluka v úseku Častolovice – Solnice všechny vlaky nahrazeny náhradní autobusovou dopravou, která bude organizována podle výlukového jízdního řádu a bude to tak do druhého srpna.

Od 3. do 7. srpna pak bude v úseku Týniště nad Orlicí – Solnice opět jezdit několik linek náhradní autobusové dopravy. Vyjedou spoje linky Z jedoucí v úseku Týniště nad Orlicí – Častolovice, dále spoje linky S, které pojedou v úseku Týniště nad Orlicí – Častolovice – Solnice, a spoje linky R, které obslouží všechny zastávky v úseku Týniště nad Orlicí – Častolovice – Rychnov nad Kněžnou.

Vlakové výluky můžou mít vliv na návazné přípoje a přípoje v systému IDS. Zastávky náhradní autobusové dopravy budou v některých případech umístěné na hlavních silničních komunikacích dále od železničních zastávek. Detaily o výluce jsou k dispozici na webu ČD, v dotčených stanicích a také v mobilní aplikaci Můj vlak. 

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Týniště nad Orlicí, Hradec Králové, Častolovice, náhradní autobusová doprava, Rychnov nad Kněžnou, Čestice, Letohrad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlakem se z Hradce Králové do Týniště nad Orlicí ode dneška cestující nedostanou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.