Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Za půl roku na silnicích v hradeckém kraji zemřelo 16 lidí. Meziročně o tři méně

Na silnicích v Královéhradeckém kraji za prvních šest měsíců letošního roku zemřelo 16 lidí, meziročně o tři méně. Celkem se během prvního pololetí stalo v kraji 1977 dopravních nehod, což je o 486 méně než ve stejném období loni. V červnu zemřeli při dopravních nehodách na silnicích v kraji čtyři lidé, o dva méně než ve stejném období loni.

Mezi nejvážnější dopravní nehody v kraji za posledních šest měsíců patří ta z 3. června na hlavní silnici I/35 mezi Konecchlumím a Úlibicemi, kde auto narazilo do stromu. Při nehodě zemřeli dva lidé. První tragická havárie letošního roku se stala 1. ledna u Rychnova nad Kněžnou, kde po srážce s autem zemřel sedmatřicetiletý chodec.

V červnu se stalo 360 nehod, což je o 89 méně než loni. Při nehodách bylo 17 lidí těžce zraněno, 89 lehce. Celková škoda za červnové dopravní nehody byla vyčíslena na 31,94 miliónu korun, to je pod ročním průměrem. Nejčastější příčinou nehod bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, druhou nejčastější příčinou nedání přednosti. Nejvíce havárií se v červnu stalo pondělí 26. června, kdy jich bylo 21.

Podílejte se na obsahu Drbny

Chcete se více zapojit do tvorby článků? V dotazníku můžete redakci vzkázat, jaká témata vám na Drbně chybí. Díky zpětné vazbě se můžete podílet na tom, jakým tématům se budou redaktoři věnovat. Registrovaní uživatelé po vyhodnocení zpětné vazby získají informace o tom, co jsme díky čtenářům zjistili.

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky ČR, nehoda, automobilová, pololetí, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za půl roku na silnicích v hradeckém kraji zemřelo 16 lidí. Meziročně o tři méně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.