Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Křižovatku Mileta ochromila nehoda náklaďáku a osobáku. Řízení dopravy se musela ujmout policie

Dnes, kolem třetí hodiny ranní, došlo v Hradci na křižovatce Mileta k dopravní k nehodě. Mladý řidič zřejmě nedal přednost řidiči náklaďáku jedoucímu po hlavní silnici, svou roli sehrál alkohol. Obě auta skončila mimo vozovku. Celková škoda přesahuje milion korun.

Na hradecké křižovatce Mileta došlo v noci k nehodě, před třetí hodinou ranní zde boural osobák s náklaďákem. „Řidič auta Škoda Rapid, který jel z vedlejší Hradecké ulice směrem na Zborovskou, pravděpodobně nedal přednost nákladnímu vozidlu Renault Premium s návěsem, který jel po hlavní komunikaci ulicí Sokolskou od nemocnice směrem k Brněnské,“ popsala nehodu mluvčí policie Iva Kormošová.

Po nárazu obě auta vyjela mimo silnici, kde porazila semafor a narazila do sloupu trolejového vedení. Náklaďák se převrátil na levý bok, přičemž se vysypal přepravovaný náklad. Při nehodě se lehce zranil dvaadvacetiletý řidič škodovky. Záchranáři jej převezli do fakultní nemocnice.

Policisté oba řidiče podrobili dechové zkoušce. U pětatřicetiletého řidiče náklaďáku byla negativní. Dvaadvacetiletý řidič však nadýchal 0,9 promile alkoholu. Přesná příčina nehody je však stále v šetření hradeckých policistů.

Škoda na nákladním voze Renault, přívěsu a vysypaném nákladu se vyšplhala na 800 tisíc. Na osobním autě byla vyčíslena na 400 tisíc korun a na trolejovém vedení a povaleném semaforu se blíží ke 135 tisícům.

„Průjezd křižovatkou byl necelých 6 hodin omezen z důvodu dokumentování nehody a odklízení nákladu i havarovaných vozidel. Policisté u obou vozidel zadrželi kvůli závadám osvědčení o registraci vozidla,” dodala Kormošová.

Ještě po dvanácté hodině museli dopravu na Miletě řídit policisté.

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky Policie ČR, nehoda, auta, vyšetřování, havárie, MILETA, Mileto, Škoda Rapid, Renault Premium, Renault

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Křižovatku Mileta ochromila nehoda náklaďáku a osobáku. Řízení dopravy se musela ujmout policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.