Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Stavba nového domova seniorů v Tmavém Dole finišuje. Klienti se budou stěhovat ještě letos

Stavební práce nového oddělení Domova důchodců v Tmavém Dole skončí podle plánu – tedy v srpnu letošního roku. Po následné kolaudaci tady najde zázemí 83 nových klientů, se sníženou soběstačností a Alzheimerovou chorobou nebo demencí.

„Nová budova domova pro seniory splňuje ty nejpřísnější požadavky na materiálně-technické standardy podle doporučení ministerstva sociálních věcí a zároveň bude vybavena nejmodernějšími rehabilitačními pomůckami pro hendikepované klienty,“ sdělila náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). 

V současné době je hotová hrubá stavba. Dokončená je fasáda a v těchto dnech dělníci pokládají nové podlahy, montují umyvadla a obkládají místnosti. Souběžně s tím běží výběrové řízení na společnosti, které dodají vnitřní vybavení domova. Vítěz bude muset dodržet dodací lhůtu, kterou hejtmanství nastavilo na deset týdnů. 

Domov důchodců v Tmavém Dole patří k největším domovům na Trutnovsku. Podle Berdychové stavba nového oddělení poskytne lepší zázemí především pro klienty nad 65 let. V současnosti se do zařízení vejde zhruba stovka seniorů, tato kapacita se díky nové přístavbě rozšíří o dalších šestapadesát lůžek.  

Královéhradecký kraj za stavbu zaplatí 158 milionů korun. Necelou polovinu pokryje dotace z ministerstva práce a sociálních věcí. Ze svého rozpočtu tak hejtmanství investuje částku 93 milionů.  

Třípodlažní budova vyrostla na místě původního objektu, který bylo třeba zdemolovat. „Na dokončení stavby v Tmavém Dole se moc těšíme. Pan ředitel Stanislav Antonín mě průběžně informuje, v domově totiž neroste jen stavba, ale i dobrá nálada mezi klienty. Poprali se s nákazou, jsou již úplně oočkováni, stavba je skoro hotová a pan ředitel se svým týmem vymýšlí další projekty,“ říká náměstkyně. 

Demolici starého objektu zachytila časosběrná kamera  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky Tmavý důl, stavba, rozšíření, sociální služba, důchodce, klient, termín, video, foto, domov, Martina Berdychová, Východočeši, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, okres Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stavba nového domova seniorů v Tmavém Dole finišuje. Klienti se budou stěhovat ještě letos  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.