Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Na konci prázdnin bude mít obě dávky vakcíny 60 procent obyvatel Královéhradeckého kraje

Vedení Královéhradeckého kraje předpokládá, že i za předpokladu současných dodávek vakcín do regionu by mělo mít na začátku srpna očkování proti koronaviru zhruba 60 procent místních obyvatel. V kraji zdravotnici vyočkují týdně většinu dodaných vakcín. Hradecký kraj patří k regionům, kde je dosud očkován nejvyšší podíl obyvatel. Týdenní dodávky vakcín do kraje jsou v posledním období zhruba 20.000 dávek a závozy do regionu mírně stoupají.

"Od začátku roku máme v Královéhradeckém kraji zhruba 160 tisíc dávek vakcín, z toho vyočkováno je asi 159.000 dávek vakcín. Tak jako každý týden v úterý jsme takzvaně na suchu a čekáme další závoz," řekl hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).

Krajská očkovací strategie počítá s očkováním až 190.000 dávek měsíčně, z toho až 140.000 připadá na pilíř očkovací sítě v regionu, tedy na nemocnice, a zbytek na praktické lékaře. K tomu však stále schází dostatek vakcíny.

"Toho nedosahujeme ani náhodou, protože například za duben jsme měli slíbeno kolem 100.000 dávek vakcín, v současné době je to kolem 85.000 za měsíc. Kapacitu máme připravenou. Slib je, že by se to od května mělo zlepšovat," řekl hejtman.

V Královéhradeckém kraji od dubna funguje 11 očkovacích míst. Pilíři očkovací sítě jsou krajské nemocnice, státní Fakultní nemocnice Hradec Králové a soukromá Nemocnice Vrchlabí. Důležitou součástí očkovací sítě jsou také ordinace více než 200 praktických lékařů, kteří jsou schopni očkovat až 50.000 dávek za měsíc.

Pořadí očkovaných se řídí buď podle věku nebo podle preferovaných profesí, nárok mají například zdravotníci, zaměstnanci škol, sociální pracovníci nebo lidé z kritické infrastruktury.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zdravotnický holding KHK

Štítky ČR, správa, koronavirus, Královéhradecký, očkování, vakcína, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, ODS, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Nemocnice Vrchlabí, s.r.o.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na konci prázdnin bude mít obě dávky vakcíny 60 procent obyvatel Královéhradeckého kraje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.