Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Královéhradecký kraj je ze tří nejvíce proočkovaných regionů. Vakcíny stále chybí

V Královéhradeckém kraji se začalo očkovat na začátku letošního roku. Za tu dobu dostalo alespoň první dávku vakcíny zhruba 92 tisíc lidí. To je zhruba 16 procent veškeré populace v kraji. Dvakrát naočkováno bylo 42 tisíc lidí, tedy sedm procent. Šlo by to rychleji, ale chybí vakcíny, tvrdí hejtmanství.

Na všech očkovacích místech a s pomocí praktických lékařů je Královéhradecký kraj připravený očkovat 112 tisíc dávek. Problém je v tom, že dodávky ze strany státu drhnou. Od začátku roku do poloviny dubna do kraje dorazilo zhruba 140 tisíc dávek vakcíny a region čeká na další, slibované stotisícové závozy měsíčně. 

„Královéhradecký kraj je jeden z nejlépe očkujících regionů v České republice. V počtu očkovaných na jeden tisíc obyvatel se řadíme mezi tři nejproočkovanější regiony,“ potvrdil hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS).  

Praktičtí lékaři v Královéhradeckém kraji vyočkovali bezmála 18 tisíc vakcín. I je brzdí nedostatek vhodné vakcíny, kterou jsou schopni ve svých ordinacích přechovávat. V pomyslné frontě na očkování v ordinacích čeká 31 tisíc registrovaných zájemců.  

„Naším cílem je, abychom do konce července měli proočkováno 60 procent populace kraje, to je zhruba 330 tisíc osob,“ řekl hejtman. Dodal ale, že to nebude možné, pokud stát nedodá slibovaný počet vakcín. Během dubna Královéhradecký kraj očekával 100 tisíc dávek, obdržel jich o 15 tisíc méně. „Snad ale v květnu začnou do krajů proudit vakcíny ve státem avizovaném množství,“ dodal Červíček. 

V Královéhradeckém kraji v současné době funguje 11 očkovacích míst. Pomyslnou rozdělovnou je fakultní nemocnice Hradec Králové odkud proudí vakcíny do celého kraje i k praktickým lékařům.  

Od pondělí se v Královéhradeckém kraji otevřou mateřské školy. Děti nastoupí bez roušek i testů

Od pondělí 26. dubna se v Královéhradeckém kraji kompletně otevřou mateřské školy. Děti do nich nastoupí bez nutnosti mít roušku. Povinné nebudou ani antigenní testy. Vláda tak rozhodla na základě stále zlepšující se situaci v Královéhradeckém...

 

Situace v Královéhradeckém kraji patří mezi nejlepší v České republice. S Karlovarským regionem je náš kraj jediným, kde je denní počet nákaz pod stovkou na 100 tisíc obyvatel. I proto vláda povolila otevřít mateřské školy bez nutnosti roušek nebo testování. Děti se do školek vrátí v pondělí. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Královéhradecký kraj

Štítky očkování, Královéhradecký, kraj, dávky, vakcína, nedostatek, stát, Královéhradecký kraj, praktický lékař, Martin Červíček, Česko, ODS, Fakultní nemocnice Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj je ze tří nejvíce proočkovaných regionů. Vakcíny stále chybí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.