Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Ve středu se otevře očkovací registrační systém lidem nad 65 let

Od středy 14. dubna se budou moct do centrálního očkovacího systému přihlásit i lidé nad 65 let. Platit pro ně budou stejná pravidla jako pro osoby, které už se k očkování hlásit mohou. V Královéhradeckém kraji se daří očkovat stále více lidí. Kromě očkovacích míst mají vakcínu k dispozici i někteří praktičtí lékaři.

Rezervaci půjde provést na webových stránkách crs.uzis.cz. Samotnou registraci mohou občané Královéhradeckého kraje provést na webové adrese koronavirus.kr-kralovehradecky.cz. Po spuštění systému zde naleznou odkaz na registraci. 

V současné době se mohou k očkování přihlašovat pouze senioři, pracovníci ve zdravotnictví, školství a sociálních službách. Výjimku mají i pacienti s chronickým onemocněním. U nich se předpokládá, že je může postihnout vážnější průběh onemocnění COVID-19. 

Jak se registrovat? 

I nadále platí, že přihlášení k očkování probíhá ve dvou krocích. Nejprve dojde k samotné registraci zájemce. Ve chvíli, kdy bude mít vybrané očkovací místo volné vakcíny, obdrží SMS zprávu s kódem PIN2. Až poté je možné provést samotnou rezervaci termínu.  

V samotném systému musí zájemce uvést svůj věk, rodné číslo, zaměstnání a stručně popsat zdravotní stav. Termín a místo očkování si registrovaný vybere sám. V praxi může zvolit jakékoli místo v České republice.  

K samotnému očkování je důležité přinést občanský průkaz a poslední zprávu od lékaře, která se týká zdravotních komplikací, které zájemce uvedl v rámci registrace. Po očkování dostane pacient certifikát o provedeném očkování. Ten bude platit i v jiných zemích. 

Kde se nechat naočkovat?  

Královéhradecký kraj původně počítal s vybudováním několika velkokapacitních center v celém regionu. Od záměru hejtmanství nakonec opustilo. V současné době probíhá očkování v deseti zdravotnických zařízeních a kulturním domě v Rychnově nad Kněžnou.  

K těmto očkovacím místům se postupně přidala i zhruba dvoustovka praktických lékařů. Kompletní přehled míst, kde je možné nechat si vakcínu aplikovat, naleznete na tomto odkazu

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky očkování, 65 let, senior, registrační systém, COVID-19, středa, registrace, rezervace, vakcína, Královéhradecký kraj, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve středu se otevře očkovací registrační systém lidem nad 65 let  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.