Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Parkování na břehu Labe za nemocnicí už nebude možné. Město prostor oplotí

Divoké parkování desítek aut na trávě a v blátě a kalužích mezi stromy na břehu Labe v sousedství Fakultní nemocnice v Hradci Králové končí. Město v lokalitě začalo s obnovou zeleně, kterou auta poškodila. Po obnově místo radnice oplotí.

Práce zahájily Technické služby města před víkendem. Dělníci pokácejí i několik stromů. "Jedná se zejména o topoly, které mají poškozené kořeny parkujícími auty nebo o duby, které jsou napadené houbovými chorobami. Počítáme s tím, že všechny stromy nahradíme," uvedl náměstek primátora pro majetek Pavel Marek (ANO).

Po kácení stromů dají Technické služby do pořádku travnaté plochy rozježděné auty. "Pracovníci zde doplní zeminu, vyrovnají terén a osejí místo travní směsí. Na některé části pak bude výsev doplněn o kvetoucí rostliny," uvedl Marek. Celá obnova lokality by měla být hotová do konce letošního léta.

K úpravám levého břehu Labe město přistoupilo poté, co loni u hlavního vjezdu do fakultní nemocnice otevřelo parkoviště pro 205 osobních aut. Parkovací plocha má pomoci řešit velký nedostatek parkovacích míst v areálu nemocnice a jejím okolí. Radnici stavba přišla na 11,3 milionu korun bez DPH.

V areálu nemocnice je oficiálních 850 parkovacích míst a dalších téměř 700 míst je na parkovištích vně areálu. Řidiči však parkují i na zákazech stání či na travnatých plochách, takže celkem v nemocnici a jejím okolí parkuje přes dva tisíce aut.

Do budoucna město plánuje u nemocnice parkovací dům. Jeho výstavba však záleží na tom, jak rychle stát, město a kraj vybudují křižovatku Mileta na silničním okruhu v sousedství nemocnice.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky ČR, správa, příroda, nemocnice, parkování, Hradec Králové, Labe, strom, Fakultní nemocnice Hradec Králové, Pavel Marek, ANO 2011, MILETA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pavel Kavalír

Velmi by mě zajímalo, kde budou návštěvníci FNHK parkovat. Už před několika lety jsem psal na magistrát stížnost na nedůstojné parkování v zablácené lokalitě u Labe. Parkoviště u kožní kliniky nebude podle mého názoru dostačovat. Pozastavuji se tedy nad tím, že magistrát uzavře lokalitu u Labe dříve, než nabídne alternativu v podobě parkovacího domu. Očekával bych spíše vyčlenění pásu, kde by nedocházelo k poškozování stromů a poté (alespoň provizorní) zpevnění parkovacích ploch. V okolí FNHK ani v docházkové vzdálenosti není jiné parkoviště s dostatečnou kapacitou!

Pondělí, 29. března 2021, 13:11Odpovědět

Parkování na břehu Labe za nemocnicí už nebude možné. Město prostor oplotí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.