Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trutnov má novou mobilní aplikaci. Občany upozorní na nebezpečí nebo odstávky energie

Město Trutnov nově svým občanům nabízí aplikaci s názvem Mobilní Rozhlas. Díky němu dostanou místní upozornění e-mailem, formou SMS zprávy nebo notifikací na telefonu. Aplikace upozorní na případné odstávky energií, nebezpečí nebo důležité informace spojené s pandemií onemocnění COVID-19. Mobilní aplikace nahrazuje tu současnou s názvem Můj Trutnov.

Nová služba je určena především občanům Trutnova, kteří chtějí mít aktuální přehled o současné situaci ve městě. Novinka funguje na dvou platformách. Na internetových stránkách města je třeba registrace. V případě mobilní aplikace stačí zadat pouze místo bydliště.  

„Je určitě výhodné, zadat při registraci i adresu svého bydliště. Budeme totiž schopni cílit zasílání zpráv na konkrétní lokality nebo skupiny lidí. Pokud by v budoucnu došlo k podobné události, jako byly například srpnové bleskové povodně, umožní nám Mobilní Rozhlas informovat o aktuální situaci přesně tam, kde je to potřeba,“ říká místostarosta Tomáš Eichler (Piráti). 

Přes mobilní rozhlas na webových stránkách města nebo mobilní aplikaci mohou občané sami hlásit opravy nebo jiné nedostatky. K tomu slouží funkce Hlášení závad. Tyto informace aplikace předá společnosti T-mapy, které město Trutnov používá.  

Novinkou Mobilního Rozhlasu je takzvaný Covid report, který poskytuje přehledné informace o výskytu COVID-19 v Trutnově. Čerpá přitom z informací Ústavu zdravotnických informací a statik ČR.  

„Každý den můžou naši občané snadno zjistit, jaký je aktuální počet nakažených COVID-19 a denní přírůstek, míru pozitivity, tedy podíl nemocných na počtu obyvatel, a tyto údaje může porovnat se samosprávami v blízkém okolí a také se stejně velkými samosprávami v kraji,“ dodává trutnovský starosta Ivan Adamec (ODS). 

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky aplikace, telefon, Trutnov, Mobilní rozhlas, COVID-19, aktuálně, internet, technologie, komunikace, hlášení, mobilní aplikace, Tomáš Eichler, Česká pirátská strana, Ivan Adamec, ODS, energie, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Černý

A já mám telefon s androidem 4.0 To je maso...

Pátek, 26. března 2021, 11:35Odpovědět

Trutnov má novou mobilní aplikaci. Občany upozorní na nebezpečí nebo odstávky energie  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.