Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Přítelkyně se pokusila vězni do Valdic poslat drogy. Schovala je v psacích potřebách

Odsouzený muž ve věznici Valdice na Jičínsku si nechal od své přítelkyně poslat do vězení pervitin a heroin. Drogy byly ukryté v psacích potřebách. Poštovní zásilku s drogami vězeňská služba zajistila dřív, než se k vězni dostala.

Policie třiačtyřicetiletého vězně obvinila jednak z pokusu o nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, z účastenství jako návodce a také z maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Věznice Valdice patří k nejtěžším českým káznicím, trest si v ní odpykává asi 1.100 vězňů.

"Toho se měl dopustit v přesně nezjištěné době v listopadu loňského roku. Při svém opakovaném pobytu ve výkonu trestu odnětí svobody domluvil zaslání poštovní zásilky do prostoru věznice. Ta mimo jiné v sadě fixů obsahovala plastové sáčky obsahující 83 miligramů pervitinu a nejméně 67 miligramů heroinu," řekl mluvčí jičínské policie Aleš Brendl.

Drogy pod smyšleným jménem podle jeho pokynů do balení ukryla a jako doporučenou zásilku do věznice odeslala jeho třiatřicetiletá přítelkyně. "Byla obviněna ze spáchání přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy spáchaného ve stadiu pokusu," uvedl Brendl. Oběma hrozí v případě prokázání viny až pět let odnětí svobody.

Jičínští kriminalisté nyní evidují několik podobných případů, ročně jde zhruba o více než deset odhalených poštovních zásilek adresovaných do valdické věznice, které obsahují důmyslně ukryté omamné a psychotropní látky, různé druhy léků a anabolika. "Ve většině případů se kriminalistům daří vypátrat a předat příslušným soudům nejenom samotné odesílatele poštovních zásilek, ale také i samotné vězně, kteří vše vymýšlejí a organizují," dodal Brendl.

Věznice Valdice patří k nejtěžším českým káznicím, trest si v ní odpykává asi 1.100 vězňů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, kriminalita, drogy, věznice, Valdice, Vězeňská služba České republiky, okres Jičín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přítelkyně se pokusila vězni do Valdic poslat drogy. Schovala je v psacích potřebách  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.