Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

V zóně Solnice – Kvasiny začne výstavba nájemních bytů

Ministerstvo pro místní rozvoj schválilo dotace pro výstavbu nájemních bytů a na zainvestování pozemků v průmyslové zóně Solnice Kvasiny na Rychnovsku, kde funguje rostoucí závod Škody Auto a řada dodavatelských provozů. Zhruba 80 milionů korun půjde do Rychnova nad Kněžnou, Vamberku, obce Dobrá a obce Dobřany a dostane se také na náhradní projekty v obci Skuhrov nad Bělou a v Albrechticích nad Orlicí.

„Zvýšení počtu nových nájemních bytů a pozemků pro výstavbu bytů určených pro trvalé bydlení přispěje ke zlepšení životních podmínek v obcích, které se potýkají s nadměrným přílivem pracovních sil,“ uvedl Vilém Frček z tiskového oddělení ministerstva.

Škoda Auto v Kvasinách mezi lety 2015 až 2018 zvýšila počet pracovníků přibližně o 3500 na současných více než 8500 zaměstnanců. Masivní nábor do Kvasin již firma ukončila a nové lidi nabírá v rámci fluktuace. V celé zóně pracuje více než 11tisíc lidí.

Zástupci samospráv v minulosti příchod nových pracovníků, který se odehrál v krátké době, označili za nevyvážený. Označili za chybu, že stát před náporem pracovních sil nevytvořil v oblasti vhodné podmínky, zejména nepodpořil výstavbu bytů. Obrat k lepšímu nastal loni v létě, když aktualizované vládní usnesení k zóně Solnice-Kvasiny zahrnulo kromě investic do dopravní infrastruktury i podporu výstavby bytů.

„Podpora pomůže městům a obcím z kterých lidé cestují za prací do průmyslové zóny. Reagujeme tak na akutní potřebu zdejšího regionu, kde díky působení velkého investora došlo k rychlému nárůstu nabídky pracovních příležitostí, a s tím souvisejících požadavků na bydlení,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová.

Autoři | Foto Karelj – Vlastní dílo, Volné dílo, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=15521594

Štítky bydlení, Kvasiny, Solnice, dotace, stavba, ŠKODA AUTO a.s., Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky, okres Rychnov nad Kněžnou, Rychnov nad Kněžnou, Vamberk, Albrechtice nad Orlicí, Skuhrov nad Bělou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zóně Solnice – Kvasiny začne výstavba nájemních bytů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.