Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Od pondělí budou jezdit vlaky i autobusy podle prázdninových jízdních řádů

Od pondělí začnou jezdit linkové autobusy i vlakové spoje podle prázdninového jízdního řádu. Královéhradecký kraj se tak rozhodl v návaznosti na nová vládní opatření a omezení pohybu. Omezení se bude týkat jak všedních dní, tak víkendů.

„Celý rok jsme připravovali rozjezd autobusové dopravy podle nových desetiletých smluv a nasazení velkého množství zcela nových autobusů. Vzhledem k úplnému uzavření škol a výraznému omezení mobility občanů, musíme přistoupit k dočasné redukci autobusových i vlakových spojů,“ vysvětluje radní Královéhradeckého kraje Václav Řehoř (ODS).

Omezení se dotknou i víkendových spojů. Královéhradecký kraj omezí především turistické spoje, které ještě minimálně 14 dní nemohou cestující využívat. „Budeme reagovat na další vývoj situace a jsme připraveni pružně upravit rozsah poskytovaných služeb,“ doplňuje Řehoř.

Informace o změnách cestující najdou na krajském dopravním webu nebo aplikaci IDOS. Odedneška navíc platí nové jízdní řády. Ty (v klasickém jízdním režimu) poskytnou více přímých spojů.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky vlak, autobus, jízdní řád, prázdniny, režim, omezení, pandemie, spoj, linka, Královéhradecký kraj, Václav Řehoř, ODS, IDOS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí budou jezdit vlaky i autobusy podle prázdninových jízdních řádů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.