Počasí dnes8 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Divadlo Drak připravilo prázdninový program pro děti. Zapojit se mohou online

Po víkendu v Hradci Králové začínají jarní prázdniny. Krajská metropole na řadu přišla jako poslední z celého Královéhradeckého kraje. Pro děti tak Divadlo Drak připravilo týdenní online program s názvem Srdcem Drak. Každý den se děti seznámí s jednou divadelní profesí.

„Divadelní lektorky, Jana Nechvátalová a Klára Svobodová, vytvořily pracovní listy, které komplexně představují pět divadelních profesí. Tyto profese si na reálných kreativních úkolech budou moci malí i velcí zájemci vyzkoušet na vlastní kůži,“ potvrzuje mluvčí divadla Martina Marková. Úkoly děti provedou samotní zaměstnanci Divadla Drak. Součástí těchto pracovních listů bude i divadelní slovník.

Kromě online programu pro děti divadlo připravilo i inscenace, na každý den jednu. Každé z těchto představení bude následně ke shlédnutí na sociálních sítích divadla. Samotné pracovní listy najdou rodiče i děti na webových stránkách. 

Celý projekt odstartuje v pondělí 8. března instalací ve vitríně na budově Divadla Drak, která bude věnovaná profesi režisér. „V průběhu března a dubna pak zaplníme další čtyři vitríny, které má Drak po centru města a postupně tak vznikne trasa po divadelních profesích spojená s výtvarnou instalací a úkoly pro kolemjdoucí,“ dodává Marková. 

Během jarních prázdnin budou moct děti vidět i inscenaci Šípková Růženka, O bílé lani nebo Zlatovlásku.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Divadlo Drak Hradec Králové

Štítky Divadlo Drak, Hradec Králové, program, prázdniny, děti, online, inscenace, Srdcem Drak, divadlo, jarní prázdniny, Martina Marková, Královéhradecký kraj, Šípková Růženka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Drak připravilo prázdninový program pro děti. Zapojit se mohou online  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.