Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nejčastější výmluva řidičů na kontrolních stanovištích? Cesta za nákupem nebo do přírody

Okres Trutnov uzavřela vláda kvůli zhoršující se pandemické situaci 12. února. Od té doby odepřela policie vjezd do regionu zhruba 4,5 tisícům řidičů. Mezi nejčastější výmluvy patří cesta za nákupem, do přírody nebo za příbuznými. Ani jeden z těchto důvodů není na výjimce, řidiči tak musí své auta otáčet.

Překročit hranici okresu lze pouze v 11 důvodech. Jde například o cestu z práce nebo domu, jízdu za lékařem nebo kvůli správě nemovitosti. Svoji cestu je vždy třeba pečlivě odůvodnit – ideálně potvrzením od zaměstnavatele, potvrzením od lékaře nebo nájemní smlouvou. V případě, že je cesta neodůvodněná může policie řidiči udělit pokutu, nebo ho otočit a poslat pryč.  

Na internetu se začalo objevovat několik návodů, jak se přes hranici regionu dostat. „Dobrý den. Vezu svého kamaráda do Dvora Králové pro granule. On nemá řidičák,“ vymlouvá se policejní hlídce na Zdobíně jeden z autorů videa. Policista nejdřív váhá, ale nakonec řidiče i se spolujezdcem pouští. Při zpáteční cestě jedou přes kontrolní stanoviště na Kuksu a hlídce tvrdí, že byli zkontrolovat chatu a nyní se vrací domů. I v tomto případě se dostávají přes kontrolu bez problémů. 

Někteří lidé si udělali z uzavřeného okresu hru, jiní policisty podporují. Řada lidí na kontrolní stanoviště vozí teplé pití, jídlo nebo čerstvě napečené pizzy. „Jiní zase vlnu solidarity vyjadřují ve veřejně dostupných příspěvcích na sociálních sítích,“ říká policejní mluvčí Magdalena Vlčková

Královéhradecký kraj chce uzavření regionu ukončit 

Uzávěra Trutnovska by měla skončit s nouzovým stavem, takový byl původní plán. Otevření okresu na konci února byla i jedna z podmínek Královéhradeckého kraje pro vyhlášení nového nouzového stavu.   

„Mou snahou bude prosadit, abychom ukončili uzávěru okresu Trutnov nejpozději k 28. únoru, a další okresy nezavírali. Stále jsem přesvědčen o tom, že nejdůležitější je plošné testování, co nejrychlejší trasování. Takto bychom měli být schopni šíření nákazy zpomalit, a potom co nejdříve proočkovat co nejvíce lidí,“ napsal hejtman Královéhradeckého kraje Martin Červíček (ODS) na svých sociálních sítích.  

Podle jeho slov se pandemická situace v regionu výrazně zlepšila. Ještě před dvěma týdny bylo Trutnovsko o zhruba 40 procent horší než zbytek kraje. V těchto dnech se situace vyrovnala a uzavřená část kraje je na tom jen o trochu hůře než například Náchodsko nebo Hradecko. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky kontrola, doprava, Trutnovsko, okres, vláda, nařízení, výmluva, video, uzavírka, Trutnov, Královéhradecký kraj, Martin Červíček, okres Trutnov, ODS, příroda, Dvůr Králové nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejčastější výmluva řidičů na kontrolních stanovištích? Cesta za nákupem nebo do přírody  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.