Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Město si bude Honkovu odlehčovací službu zřizovat samo. Založí k tomu novou organizaci

Odlehčovací služby Honkova v Hradci Králové je jednou z největších investičních akcí města. Radnice už v minulosti řešila, kdo bude novou službu provozovat. Nakonec se rozhodla, že se toho ujme sama. Magistrát proto zřídí novou organizaci, kterou zapíše do ústav Sociální služby města Hradec Králové. Do jeho zřízení bude jednorázově vloženo tři miliony korun.

„Důvodem pro zřízení nové organizace je zajištění provozu odlehčovací služby, jejíž nové zázemí nyní vzniká v Honkově ulici,“ říká vedoucí odboru sociálních věcí a zdravotnictví Magistrátu města Hradec Králové Marek Šimůnek. O tom, že bude město Honkovku provozovat samo rozhodlo zastupitelstvo už na srpnovém zasedání.

V následujících dnech by měla nová organizace požádat o registraci odlehčovací služby na krajském úřadu. Následně by měla být zařazena mezi ostatní podobné zařízení v kraji, což zajistí stabilní financování a pokrytí provozních nákladů.

„V nejbližší době bude zajištěno zapsání ústavu do veřejného rejstříku a organizováno úvodní zasedání správní rady, která začne řešit organizační záležitosti. Půjde například o vybavení interiérů objektu či personální otázky, zejména obsazení postu ředitele nové organizace,“ doplňuje Šimůnek.

PŘEHLED: Největší projekty Hradce Králové pro rok 2021. V plánu je zahájit i stavbu stadionu

Hradec Králové chce v letošním roce dotáhnout rekonstrukce a stavby, které nejsou hotové z minulého roku. Za dokončení odlehčovací služby Honkova, haly na Pouchově nebo rekonstrukci Hlavní třídy bude muset magistrát zaplatit 300 milionů korun....

Stavba odlehčovací služby Honkova jde podle plánu. Stavební firma počítá s dokončením stavby během letošního podzimu. Výstavba se teď nachází ve fázi hrubé stavby, která by měla trvat do konce března. Následovat budou práce uvnitř stavby jako jsou vnitřní omítky nebo technické zařízení budovy například kanalizace, kabeláže a vzduchotechnika.

Radnice za stavbu nové služby zaplatí celkem 116 milionů korun. „Cílem této stavby je vytvořit moderní zázemí pro seniory a osoby se zdravotním postižením a umožnit pečujícím nezbytný odpočinek a regeneraci sil,“ vysvětluje odvolaný náměstek Martin Hanousek (Zelení).

Odlehčovací služba je službou na přechodnou dobu poskytovanou osobám se sníženou soběstačností z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky Hradec Králové, Honkova, odlehčovací služba, sociální, organizace, zřizování, Magistrát města Hradec Králové, Martin Hanousek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Město si bude Honkovu odlehčovací službu zřizovat samo. Založí k tomu novou organizaci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.