Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Radnice v Trutnově zrevitalizuje lesopark v Šestidomí. Během prací bude přístup do něj omezený

Lesopark v městské části Šestidomí si roste prakticky jak chce. Trutnovská radnice se proto rozhodla, že do prostoru vnese trochu řádu a park revitalizuje. Objeví se zde nové lavičky, herní i cvičební prvky. Hotovo má být na začátku léta.

Lesopark velice často používají místní, kteří si přes něj zkracují cestu ze sídliště s nákupním centrem a základní školou V Domcích. „V lesoparku v Šestidomí se dosud prováděla jen základní údržba. Není zde žádné zázemí pro občany, vyšlapané cesty jsou bahnité a kluzké a vzhledem k terénu mohou být nebezpečné. Proto jsme se rozhodli do této části města investovat a proměnit jej v moderní park,“ vysvětluje Ivan Adamec (ODS) starosta města Trutnova.

V lesoparku je aktuálně 103 stromů. Řada z nich je nemocných, dojde tak k jejich ošetření, v některých případech i výměně. Prořezány budou suché větve a keře. „Nebezpečné a přestárlé stromy vykácíme, upravíme travnatou plochu a zpevníme cesty štěrkem,“ dodává trutnovský starosta. Po terénních úpravách se na přelomu zimy a jara zpevní plochy, vybudují betonové patky pro mobiliář a usadí prvky vybavení parku.

Nové budou i ptačí budky, budka pro netopýry, hmyzí domek, lavičky a odpadkové koše. Město sem instaluje herní prvky pro děti a fitness nástroje pro seniory.

Náklady na revitalizaci parku se pohybují na částce 2,8 milionu korun. 85 procent z této částky pokryje dotace z Národního programu Životního prostředí, město tak zaplatí pouze 500 tisíc korun. Hotovo by mělo být do konce června příštího roku. „V průběhu realizace bude vstup do lesoparku omezen, proto žádáme veřejnost o pochopení a trpělivost,“ uzavírá trutnovský starosta.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MU Trutnov | Zdroj MU Trutnov

Štítky Trutnov, Šestidomí, lesopark, park, příroda, revitalizace, volný, čas, relax, oživení, Ivan Adamec, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Trutnově zrevitalizuje lesopark v Šestidomí. Během prací bude přístup do něj omezený  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.