Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hradec Králové ruší Mikulášský trolejbus. Připravuje alespoň tištěnou vzpomínku k 30. výročí této akce

Dopravní podnik Hradec Králové se rozhodl zrušit každoroční akci Mikulášský trolejbus. Ten byl v krajské metropoli oblíben hlavně mezi rodiči a dětmi. Pokaždé jich přilákal několik desítek. V současné situaci by však bylo něco podobného nezodpovědné, tvrdí podnik.

Akce by slavila 30. let od svého založení. Dopravní podnik proto chystal rozšířenou verzi například s autorským čtením pro děti na téma „Jak vzniká kniha se skřítkem Modrovouskem“ autorky paní Markéty Vítkové. Ta se v jedné ze svých knih zmiňuje právě o Mikulášském trolejbusu v Hradci Králové.

Společnost tak alespoň připravuje speciální tiskové vydání o historii Mikulášského trolejbusu v Hradci Králové. Žádá proto veřejnost o pomoc s obsahem. Uvítá jakýkoli materiál, který by mohl vydání obohatit. Fotky, dopisy ale i vlastní vzpomínky mohou lidé posílat poštou na adresu Dopravního podniku.

„Věříme, že i přes posun o rok, si to spolu užijeme a oslavíme i v příštím roce a už se těšíme na setkání s Vámi,“ píše Dopravní podnik Hradec Králové na svém webu.

Ohodnoť článek

Foto FB: Statutární město Hradec Králové

Štítky Mikulášský trolejbus, Hradec Králové, tradice, Mikuláš, čert, děti, rodina, DP, Dopravní podnik, doprava, zábava, výročí, zrušeno, pandemie, COVID-19, koronavirus, dopravní společnost, Markéta Vítková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové ruší Mikulášský trolejbus. Připravuje alespoň tištěnou vzpomínku k 30. výročí této akce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.