Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Od pondělí budou jezdit vlaky v Královéhradeckém kraji podle klasického jízdního řádu

Od pondělí České dráhy vrací jízdní řády vlaků na východě Čech do normálu. Kvůli současné pandemii dnes naposledy jezdí spoje podle prázdninového jízdního řádu. Linková autobusová doprava se vrátila ke klasickému provozu v polovině listopadu.

„Od 30. listopadu 2020 České dráhy v koordinaci s Pardubickým a Královéhradeckým krajem obnoví plný provoz všech regionálních vlaků na území těchto dvou samosprávných celků, a to podle platného jízdního řádu pro rok 2020,“ řekla mluvčí Českých drah Gabriela Novotná.

Královéhradecký kraj je jeden z prvních regionů, kde se vlaková doprava vrací do normálu. Například v Moravskoslezském kraji budou stávající spoje doplněny pouze o speciální školní vlaky. V ostatních krajích zatím zůstávají v platnosti aktuální omezení.

„Na základě rozhodnutí Kraje Vysočina zůstávají v platnosti omezení na trati 238 v úseku Hlinsko v Čechách a Havlíčkův Brod. Stejně tak jsou nadále omezeny osobní i spěšné vlaky z Lichkova směrem do Polska. Důvodem je požadavek Dolnoslezského vojvodství a epidemiologická situace v Polsku,“ náměstek hejtmana Pardubického kraje Michal Kortyš (ODS).

Aktuální jízdní řády najdou cestující na webu Českých drah nebo aplikaci iDos. „Změny v jízdním řádu průběžně doplňujeme do vyhledávačů spojení a aktuální informace najdou cestující i v aplikaci Můj vlak,“ dodává mluvčí Novotná.

Jízda autobusem je pro cestující bez omezení od středy 18. listopadu. Královéhradecký kraj se rozhodl vrátit klasický jízdní řád ve chvíli, kdy do školy nastoupili první studenti.

Ve vlacích i autobusech budou i nadále platit přísná hygienická pravidla. Všichni cestující musí mít zakrytá ústa i nos rouškou, respirátorem nebo jinou náhradou. Pokud je to možné, mají cestující dodržovat dostatečné rozestupy v jednotlivých vozech a vagónech.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ČD

Štítky vlak, jízdní, řád, Královéhradecký, Pardubický, kraj, novinky, spoj, doprava, covid, -19, omezení, koronavirus, pondělí, jízdní řád, Královéhradecký kraj, České dráhy, Česko, Pardubický kraj, Polsko, Michal Kortyš, Moravskoslezský kraj, ODS, Kraj Vysočina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí budou jezdit vlaky v Královéhradeckém kraji podle klasického jízdního řádu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.