Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FOTO: V Černožicích sjelo auto do rybníka. Hasičům s vytažením pomáhali kolegové z Pardubického kraje

K nehodě došlo v Černožicích včera krátce po 18. hodině. Hasičům z Jaroměře bylo nahlášeno vozidlo, které sjelo do místního rybníka. Při nehodě se sice nikdo nezranil, ale auto bylo několik metrů od břehu kompletně pod vodou. Na místo byla proto přivolána i jednotka z Pardubického kraje.

„Hasiči na místě prověřili, zda z vozidla neunikají do vody provozní kapaliny, k úniku naštěstí nedošlo,“ řekla mluvčí Martina Götzová. Následně přišel na řadu potápěč, kterého dovezla jednotka z Pardubického kraje. Ten se k vraku auta potopil a uvázal k němu tažná lana. Následně se za pomocí majitele rybníku podařilo auto vytáhnout na břeh.

Využití potápěčů z Pardubického kraje upravuje dohoda mezi jednotkami z obou krajů. Podle ní si hasiči z Královéhradeckého kraje zajišťují potápěče pouze ve směně A. Ostatní dvě směny jsou k ruce právě hasiči z Pardubic.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky hasiči, Královéhradecký, Pardubický, kraj, HZS, auto, voda, Černožice, rybník, potápěč, FOTO, Pardubický kraj, Jaroměř, Královéhradecký kraj, Pardubice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: V Černožicích sjelo auto do rybníka. Hasičům s vytažením pomáhali kolegové z Pardubického kraje  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.