Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Středa 2. října 2024  |  Svátek má Olívie / Oliver
Bez reklam

Je mu hodně! Svarta po 12 letech vysvětlil, proč to v Hořích jumpoval

Těžko byste v Královéhradeckém kraji hledali vitálnější video než to, které na portálu YouTube najdete pod názvem „svarta jump 2“. V roce 2008 ho sem nahrála partička kamarádů, která popíjela na střeše garáží v Hořicích. Jeden z nich (říkají mu Svarta) se rozhodl skočit na strom, což se mu nepovedlo. Hlášky jeho kamarádů jsou dodneška kultovní.

Video bylo na YouTube nahráno 31. května 2008. Od té doby ho vidělo přes 750 tisíc lidí.

Hlášky kamarádů z videa se začaly z Hořic šířit po celém Královéhradeckém kraji a následně i celé zemi. „Svarta, je ti něco?“, „No, je mu hodně!“ nebo „To jumpoval, voe.“

Po svém výkonu se stal prakticky celebritou Hořic. Po několika letech se nemluvilo o tomto městě jenom jako o místu, kde se vyrábí Hořické trubičky. Město Hořice se stalo místem, kde žije legendární Svarta, který to jumpoval.

Ze skoku ze střechy hořických garáží vznikla dvě videa. Každé z nich natočil jeden z jeho kamarádů na svůj telefon. Obě jsou k dohledání na YouTube pod názvem „svarta jump 1“ a „svarta jump 2“. Video níže je spojením obou z nich.

Dlouhé roky se o legendárním skoku nemluvilo a veřejnost se prakticky nikdy nedozvěděla, jak Svarta dopadl. Nyní se na jeho instagramovém profilu objevilo video, ve kterém vysvětluje pozadí celého nápadu. Přiznal se dokonce, že ho kontaktovalo několik novinářů s žádostí o rozhovor – každého však odmítl. Až po dvanácti letech tak veřejnosti odkrývá alespoň část toho, co ho ke skoku vedlo.

Bylo hodně pívek

„Asi začnu tím, co tomu skoku předcházelo. Bylo teda hodně pívek,“ říká Svarta ve svém instagramovém videu, kde okolnosti svého skoku vysvětluje. V něm vzpomíná na své mládí. S kamarády velice často skákal do křoví a z různých zídek.

Svarta se přiznává, že to byl jeho nápad. Kamarády pouze poprosil, aby ho při tom natočili. V té době šlo o první mobilní telefony s kamerou. Jelikož je měli skoro vybité, pokřikovali na něj, aby sebou pohnul. Svarta doslova řekl, že na to byl pouze jeden pokus. Druhý už by se natočit nepodařilo.

„Vůbec nevím, co jsem si myslel. Asi to, že se zachytím nějaké větve,“ říká. To, že se mu to nepovedlo už vidělo několik tisíc lidí. Ke stromu sice doskočil, ale neudržel se a spadnul na asfaltový povrch před garážemi.

To, jak dopadnul ve svém videu neupřesnil. Neřekl ani, zda se zranil nebo si něco zlomil. Svarta nakonec slíbil, že bude své fanoušky na Instagramu zásobit dalšími videi s historkami ze zákulisí. „Uvidíme, jak to bude pokračovat,“ ukončil video Svarta.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto repo: YouTube

Štítky Svarta, Hořice, virál, video, YouTube, jump, je mu hodně, voe, garáže, Instagram, nápad, pád, skok, strom, garáž, Královéhradecký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je mu hodně! Svarta po 12 letech vysvětlil, proč to v Hořích jumpoval  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.