Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Trutnov zavedlo psí známky s QR kódem. Je prvním městem v republice

Radnice v Trutnově nabízí pejskařům novou službu. Díky nové evidenční známce s QR kódem bude jednodušší případného zaběhnutého čtyřnohého mazlíčka najít. Služba, na které radnice spolupracuje se společností Zampi, je obyvatelům poskytovaná zdarma.

Trutnov se tak stal prvním městem v České republice, které se do projektu Zampi patráčka zapojilo. Dohledání psa bude snadnější především díky unikátnímu QR kódu. „V případě, že se pes ztratí, kdokoliv po načtení́ kódu na svém chytrém telefonu zjistí kontaktní́ údaje na jeho majitele, a to v rozsahu, který́ si sám majitel zvolí́ při registraci,“ vysvětluje fungování služby Zdeněk Rinth ze společnosti Zampi.

Nálezce tak může kontaktovat přímo majitele zaběhnutého pejska. Ten se tak domů vrátí rychleji a bez asistence městské policie nebo útulku pro psy.

Službu radnice poskytuje zdarma

Zampi pátračku a známku s QR kódem město poskytuje zdarma všem majitelům psů. Známku je možné si vyzvednout přímo na Městském úřadě Trutnov. Službu má na starosti finanční obor. Tedy odbor, který provádí registraci psů.

„Tuto známku dostanou samozřejmě ti, kteří jdou svého pejska nově zaregistrovat. Stávající majitelé již registrovaných psů se mohou dostavit na městský úřad také a původní evidenční známku vyměnit za novou s QR kódem. Máme modrou variantu pro psy a červenou pro fenky,“ dodává Ivan Adamec (ODS), starosta města Trutnova.

Následně stačí provést registraci psa, to mohou majitelé udělat z domova pomocí internetu. Do profilu svého čtyřnohého miláčka napíší informace, které chtějí, aby nálezce viděl. Následně je ještě třeba provést aktivaci známky.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky Trutnov, QR, kód, Zampi, hlídačka, známka, pes, páníček, mazlíček, novinka, ČR, Česko, ODS, Ivan Adamec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnov zavedlo psí známky s QR kódem. Je prvním městem v republice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.