Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTO: Po necelém měsíci vyjel Mountfield opět na led. Tým má za sebou trénink v Dobříši

29. září – datum, kdy stál hokejový kádr z Hradce Králové naposledy na ledě. Tenkrát šlo o zápas s Olomoucí, po kterém Mountfield zůstal v karanténě. Než se hráči uzdravili, vydala vláda nová opatření a zakázala trénovat v uzavřených halách. Hradec Králové tak úplně poprvé vyjel na trénink do Dobříše.

Hráči hradeckého Mountfieldu nestáli na ledě přesně 29 dní.

Ačkoliv mají hokejisté zakázáno trénovat v halách, vládní nařízení se nevztahuje na otevřené ledové plochy. Právě v Dobříši jedna taková je, a kromě Hradce Králové sem na tréninky dojíždí i Mladá Boleslav, Plzeň i Sparta.

„Natěšení bylo proto velké. To máte stejné, jako to je po letní přípravě. Připadá vám to, jako kdyby začínala sezóna, natěšení bylo opravdu obrovské,“ řekl s úsměvem hráč lvů Bohumil Jank. I z fotografií je vidět, že si hráči trénink na ledě užívali.

Mountfield z Hradce Králové začal trénovat ještě za světla. Během tréninku se ale setmělo, a ještě když byli chlapy na ledě vykoukl i měsíc. „Počasí nám vyšlo velice dobře, akorát jak se udělala tma a světla jsou v rozích, tak právě v nich byla trošičku tma. Ale jsme maximálně spokojení, že jsme vyrazili na led,“ potvrdil trenér kádru Vladimír Růžička. Další trénink na ledě v Dobříši mají hokejisté z krajské metropole naplánovaný na pátek.

Na středeční trénink se přišlo podívat i několik místních a fanoušků, kteří sledovali přípravu na ledě přes plot. Podpořit hráče přišel i bývalý hráč Mountfieldu Michal Dragoun či bývalý šéftrenér svazu Slavomír Lener.

Kdy bude extraliga opět pokračovat nikdo nedokáže s přesností říct. Vládní opatření i situace kolem pandemie se v České republice mění prakticky ze dne na den. Hradec Králové má podle informací z webu klubu zrušené všechny zápasy do konce listopadu.

Ohodnoť článek

Foto Mountfield HK

Štítky Mountfield, HK, Hradec Králové, Dobříš, foto, trénink, extraliga, soutěž, vláda, opatření, kluziště, Mountfield Hradec Králové, HC Olomouc, BK Mladá Boleslav, HC Škoda Plzeň, HC Sparta Praha, Bohumil Jank, Vladimír Růžička, Michal Dragoun

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Po necelém měsíci vyjel Mountfield opět na led. Tým má za sebou trénink v Dobříši  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.