Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Hokejisté Hradce Králové budou trénovat v Dobříši

Hokejisté Hradce Králové budou jako další extraligový celek po Spartě, Plzni a Mladé Boleslavi trénovat na stadionu pod širým nebem v Dobříši. Svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky se tam budou připravovat ve středu a v pátek v podvečer.

Při současném zákazu tréninku ve vnitřních prostorech chtěli Východočeši jezdit od pátku do neděle na led do Německa ze soustředění na Božím Daru, ale tento plán padl kvůli postoji německé strany za aktuální situace koronavirové pandemie v tuzemsku.

"Mrzí mě, že jsme nemohli odjet na naplánované soustředění na Boží Dar. Po zpřísnění opatření v České republice a po velkém nárůstu nakažených se německá strana zalekla situace a ze dne na den nám možnost využívání ledové plochy odřekla. Velmi nám tím zkomplikovala situaci," řekl klubovému webu generální manažer Mountfieldu Aleš Kmoníček.

"Řešili jsme narychlo i další možnosti, ale stav v okolních státech je také složitý a ledové plochy v dojezdové vzdálenosti jsou obsazené. Vzhledem k těmto skutečnostem jsme si objednali na tento týden dvě tréninkové jednotky v Dobříši," podotkl Kmoníček.

Možnosti tréninku v Dobříši využily i prvoligové celky Kladna a Slavie. V Polsku našly možnosti přípravy Třinec a Pardubice. Hradec Králové se dosud připravoval po skupinách ve vnějších prostorech v okolí domácí ČPP Arény.

"I v Dobříši byla tento týden ledová plocha na dopolední tréninky z větší části zamluvená, byly volné termíny kolem oběda a po něm. Po pečlivém zvážení a komunikaci s lidmi z Dobříše jsme nakonec dali přednost večerním tréninkovým časům, kdy by již ledová plocha po dopolední zátěži měla být v lepší kondici," doplnil Kmoníček.

Kouč Růžička možnost středeční a páteční tréninkové jednotky na ledě vítá "Jestli máme začít hrát extraligový hokej, tak hráči potřebují být na ledě. Bez tréninku najednou hrát nejde, kluci musí být připravení," uvedl Růžička.

Zápasy extraligy se hrály naposledy 11. října a od následujícího dne nemohou hokejisté v uzavřených prostorech ani trénovat. Jednání Národní sportovní agentury (NSA) s ministerstvem zdravotnictví o získání výjimky zatím nepřineslo žádný výsledek.

"Myslím, že jsme již byli blízko rozhodnutí o začátku trénování na ledě a o pokračování extraligy. Bohužel došlo k této prekérní situaci pro nás v nejnevhodnější dobu. V tuto chvíli čekáme, jak záležitost na ministerstvu zdravotnictví dopadne, a spoléháme na (předsedu NSA) Milana Hniličku, který za hokej ve vládě a na ministerstvu intenzivně bojuje," dodal Kmoníček v narážce na řešení pozice nového ministra zdravotnictví a plánovaném konci Romana Prymuly.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, příprava, Dobříš, Mountfield Hradec Králové, hokejista, Vladimír Růžička, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, BK Mladá Boleslav, Aleš Kmoníček, trénink, ledová plocha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Hradce Králové budou trénovat v Dobříši  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.