Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Pro motorkáře letěl do Častolovic vrtulník záchranářů. S těžkým zraněním skončila i nehoda u Stračova

O víkendu se stalo v Královéhradeckém kraji hned několik dopravních nehod se zraněním. Nejvážnější byla včerejší odpolední nehoda motorkáře v Častolovicích. Do nemocnice byl transportován letecky. O hodinu později vyjížděli záchranáři do Stračova, kde vjel řidič se svým autem do stromu. Řidič utrpěl zranění, spolujezdec pak těžká zranění. Ani jeden neměl bezpečnostní pás.

U nehody motorkáře v Častolovicích na Rychnovsku zasahovaly složky IZS včera po třetí hodině odpolední. „Pětadvacetiletý motorkář jedoucí v obytné zóně při vyjíždění od domu zřejmě prudce akceleroval a ztratil kontrolu nad svým strojem,“ uvedla policejní mluvčí Lucie Konečná.

Muž následně narazil do plotu u domu, zaparkovaného auta a po odražení i do domu. S ohledem na jeho zranění byl předán do péče lékařů a letecky byl transportován do nemocnice.

Škoda byla předběžně vyčíslena na 205 tisíc korun. „Veškeré okolnosti dopravní nehody jsou v šetření rychnovských dopravních policistů,“ doplňuje Konečná.

Vážná nehoda u Stračova

K další nehodě, která se stala krátce před 16. hodinou nedělní, museli záchranáři, policisté i hasiči na frekventovanou silnici ke Stračovu na Hradecku.

Dvaapadesátiletý řidič jedoucí od Hradce Králové na Hořice pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy, dostal smyk, přejel do protisměru, vjel do příkopu a narazil do stromu.

Náraz byl tak silný, že odhodil auto přibližně 25 metrů za strom, kde zůstalo stát. Zraněn byl řidič a těžce zraněn byl jeho čtyřiačtyřicetiletý spolujezdec. Oba byli předáni do péče lékařů.

„Ohledáním místa dopravní nehody bylo dle prvotního šetření zjištěno, že řidič i spolujezdec nebyli za jízdy připoutáni bezpečnostním pásem. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě ohledáním zjištěna ani uplatněna,“ řekla policejní mluvčí Eliška Majerová.

Přesnou příčinou a okolnostmi této nehody se zabývají hradečtí policisté.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky vrtulník, policie, hasiči, záchranáři, nehoda, vážná, zranění, úraz, havárie, Častolovice, Stračov, dopravní nehoda, Královéhradecký kraj, Lucie Konečná, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pro motorkáře letěl do Častolovic vrtulník záchranářů. S těžkým zraněním skončila i nehoda u Stračova  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.