Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Žáci Střední zemědělské školy v Kostelci dostanou nové stáje. Vzniknou zde učebny i kabinet

Královéhradecký kraj nechá zpracovat studii na rekonstrukci bývalých stájí v areálu Střední zemědělské školy a středního odborného učiliště v Kostelci nad Orlicí. Nově by tu mohla vzniknout celá řada odborných učeben a kabinetů. Za zpracování dokumentace zaplatí hejtmanství 1,65 milionu korun. Samotná rekonstrukce bude stát 35 milionu korun.

V nově zrekonstruovaném objektu bývalých stájí by měly vzniknou čtyři nové učebny a kabinet. Studenti zde budou mít k dispozici i moderní zázemí, šatny, sociální zařízení a umývárny. V přízemí mají zůstat garáže a sklady. Podle vyjádření kraje bude zachován i sklep z roku 1896.

„Samotná budova z konce 19. století ale chráněna není. Stávající prostory jsou nevyhovující. Při rekonstrukci preferujeme technická řešení, která napomáhají udržitelnému hospodaření s vodou a budou energeticky úsporná,“ říká radní Václav Řehoř (ODS). Budova by tak měla být doplněna i o takzvaný recyklační skleník pro výuku moderního způsobu ekologického pěstování rostlin.

„K této a dalším investicím do školských objektů chceme využít evropské dotace. Na jejich čerpání ale musíme být připraveni, proto jsme se rozhodli zpracovat nové projekty a po vyhlášení dotačních výzev chceme být mezi prvními žadateli,“ doplňuje náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši).

Ohodnoť článek

Foto szeskostelec.cz | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky škola, vzdělání, rekonstrukce, Kostelec nad Orlicí, stodola, učebny, stáj, kabinet, oprava, dotace, Královéhradecký, kraj, učebna, Královéhradecký kraj, konírna, Střední zemědělská škola, Václav Řehoř, ODS, Martina Berdychová, Východočeši

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Žáci Střední zemědělské školy v Kostelci dostanou nové stáje. Vzniknou zde učebny i kabinet  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.