Počasí dnes16 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Jičínská knihovna Václava Čtvrtka je zatím mezi třemi nejlepšími knihovnami letošního roku

Na jaře byl vyhlášen 11. ročník soutěže o nejlepší Městskou knihovnu roku. Knihovna Václava Čtvrtka v Jičíně se soutěže zúčastnila a postoupila mezi tři nejlepší knihovny republice. Přesné pořadí je ale stále utajeno, výsledky budou vyhlášeny příští týden ve středu.

Být mezi třemi nejlepšími v celé republice je pro tuto knihovnu obrovský úspěch. I přes to, že ji čeká oprava a chybí v ní bezbariérový přístup do vyšších pater, je oceňován přístup ke čtenářům, množství pořádaných akcí pro návštěvníky napříč všemi generacemi a spolupráce se školami a dalšími organizacemi.

Jičínská knihovna zůstává i v době pandemie koronaviru pro své čtenáře otevřena.Půjčují se knihy, časopisy i hry. Akce jsou pořádány za dodržení všech epidemiologických opatření. Stále více služeb nabízí knihovna online.

„Mám velikou radost, naše dlouhodobá a soustavná práce se zúročuje. Děkuji všem svým kolegyním a kolegům za skvělou práci, zřizovateli za podporu knihovny a za odpovídající financování. Děkuji také všem organizacím, které s knihovnou spolupracují a v neposlední řadě čtenářům a návštěvníkům knihovny. Oni jsou motorem naší práce, jejich spokojenost a aktivita je důvodem toho, že nás práce těší,“ řekla ředitelka knihovny Jana Benešová.

Soutěž o nejlepší Městskou knihovnu roku 2020 vyhlásil na jaře Svaz knihovníků a informačních pracovníků České republiky. Záštitu nad soutěží převzal Svaz měst a obcí ČR. Cílem soutěže je najít a ocenit ty nejlepší české knihovny. Slavnostní vyhlášení se uskuteční ve středu 7. října.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto jicin.org

Štítky knihovna, Jičín, soutěž, Městská knihovna roku 2020, Václav Čtvrtek, pandemie covidu-19, Svaz měst a obcí České republiky, Česko, městská knihovna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jičínská knihovna Václava Čtvrtka je zatím mezi třemi nejlepšími knihovnami letošního roku  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.