Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Program COVID lázně pomohl Janským Lázním zaplnit podzim

Státní program podpory lázeňství v době epidemie COVID lázně pomohl Státním léčebným lázním Janské Lázně na Trutnovsku zaplnit kapacitu především v podzimních měsících, kdy je vedlejší sezona a o lázeňské pobyty bývá menší zájem. Obavu má z dalšího vývoje epidemie koronaviru, kdy není jasné, jak by případná protiepidemická opatření mohla na lázně dopadnout.

Červencový start programu COVID lázně byl podle ředitel lázní Martina Voženílka hektický a zájem lidí byl tak enormní, že lázně musely přijímání objednávek od zájemců s vouchery na čas pozastavit. Připomněl, že na začátku programu také nebylo jasné, v jakém režimu a kolik voucherů budou moci lázně přijmout. Vše se podle Voženílka ustálilo od září.

Zatím lidé v lázních Janské Lázně prostřednictvím voucherů vyčerpali či si zarezervovali 600 pobytů. Přibližně 100 pobytů lázně ještě budou schopny přijmout, a to na termíny od poloviny listopadu do zhruba 20. prosince. "V rámci dotace máme možnost vyčerpat až osm milionů korun, ale kapacitně to nejsme schopni zvládnout," řekl ředitel lázní Martin Voženílek. V létě měly lázně podle něj poměrně dost pacientů přes pojišťovny a i komerčně byla sezona obsazená. Tržby lázním v létě meziročně mírně narostly, podzim by růst mohl být větší.

Pro letošní rok lázně původně kalkulovaly se ztrátou asi 25 milionů korun, a to kvůli výpadku kapacity rekonstruované dětské léčebny Vesna. I přes komplikace související s epidemií by se ztráta prohloubit neměla. "Jsou schválené kompenzace od zdravotních pojišťoven v rámci kompenzační vyhlášky. Byli jsme v programu antivirus, čerpáme veškeré podpory," řekl k tomu Voženílek.

Program COVID lázně spustilo ministerstvo pro místní rozvoj 1. července, od kdy si lidé mohou na portálu Kudyznudy.cz stahovat poukazy na státní příspěvek 4000 korun na pobyt v lázních. Uplatnit poukaz lze do 31. prosince na pobyt o minimální délce šesti nocí a při využití alespoň pěti procedur.

Autoři | Foto janskelazne.com

Štítky ČR, lázně, koronavirus, hospodářství, Janské Lázně, COVID-19, pandemie covidu-19, okres Trutnov, Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Program COVID lázně pomohl Janským Lázním zaplnit podzim  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.