Počasí dnes17 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hasiči vyprošťovali zaklíněného člověka po dopravní nehodě. Letět pro něj musel vrtulník

Složky IZS se včera odpoledne sjely k vážné dopravní nehodě u Bílého Újezdu na Rychnovsku. Řidič vyjel s osobním autem mimo silnici, narazil do mostku a skončil převrácený ve vzpříčené poloze. Dvěma lidem se z auta podařilo dostat ven, třetího museli vyprostit hasiči. Záchranáři ho následně transportovali vrtulníkem do nemocnice.

Vyproštění vážně zraněného člověka z auta bylo technicky náročné. Byl zaklíněný mezi traverzou a střechou auta. Na místě spolupracovali hasiči se zdravotnickou záchrannou službou, záchranáři kontrolovali po celou dobu vyproštění zdravotní stav pacienta,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová.

Jakmile byl pasažér z auta vyproštěn, vrtulníkem byl transportován do nemocnice. Další dvě osoby byly převezeny do zdravotnického zařízení sanitkami. „Hasiči dále zajistili havarovaný automobil, uniklo z něj do blízkého potůčku několik jednotek litrů provozních kapalin, na záchyt nasadily jednotky sorpčního hada. O této skutečnosti byli informováni zástupci orgánů ochrany životního prostředí,“ dodala mluvčí.

Mostky včera přitahovaly jako magnet

Další nehodu, kdy auto narazilo do zábradlí mostku, řešili hasiči i policisté v Suché u Nechanic na Hradecku. V péči lékařů skončil čtyřiadvacetiletý řidič. Okolnosti nehody policisté šetří.  

Ohodnoť článek

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky Bílý Újezd, Suchá, nehoda, vrtulník, IZS, vyproštění, zranění, okres Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči vyprošťovali zaklíněného člověka po dopravní nehodě. Letět pro něj musel vrtulník  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.