Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Za tento týden v kraji přibylo 187 nakažených koronavirem. Jde o historicky největší číslo

Týdenní nárůst případů koronaviru od pátku 4. září v Královéhradeckém kraji byl dosud rekordní. Za poslední týden přibylo 187 potvrzených případů covidu-19 na celkových 792 zjištěných nákaz. V předchozím týdnu se počet zjištěných nákaz zvýšil o 86, v předminulém o 69 a před tím o 75. Královéhradecký kraj přesto patří k nejméně zasaženým regionům v České republice.

Počet aktivních případů nemoci v kraji od pátku 4. září do dnešního rána vzrostl o 116 na 286. Počet uzdravených o 68 na 498. Za poslední týden přibylo také případů úmrtí v souvislosti s koronavirem, a to o tři na osm.

Denní nárůst potvrzených případů nemoci covid-19 v Královéhradeckém kraji ale k dnešku zpomalil. Od čtvrtečního rána přibylo 28 potvrzených nákaz, nárůst od středy do čtvrtečního rána činil 46, což byl nejvyšší denní přírůstek v kraji od začátku pandemie. 

Nejvíce zasaženo je stále Trutnovsko, kde je 104 aktivních případů. Souvisí to s lokálním ohniskem nákazy v soukromém domově důchodců Beránek v Úpici. Podle hygieniků bylo v zařízení ve čtvrtek odpoledne 45 případů, z toho bylo 31 klientů a 14 zaměstnanců.

Královéhradecký kraj je na samaforu zeleně 

Zeleně jsou nově zbarvené okresy Benešov, Kutná Hora, Mladá Boleslav, Nymburk, Rakovník, České Budějovice, Český Krumlov, Písek, Strakonice, Tábor, Plzeň-město, Plzeň-jih, Rokycany, Cheb, Karlovy Vary, Sokolov, Litoměřice, Louny, Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily, Hradec Králové, Náchod, Trutnov, Chrudim, Pardubice, Svitavy, Jihlava, Pelhřimov, Žďár nad Sázavou, Brno-město, Brno-venkov, Olomouc, Prostějov.

Za nejrizikovější označuje ministerstvo hromadné akce a společenské soukromé akce. "Apeluji proto na všechny občany, aby zvážili jejich návštěvu a dodržovali základní hygienická pravidla," řekla hlavní hygienička Jarmila Rážová. Podle resortu mají kapacity nemocnic velkou rezervu a dostačují pro aktuální vývoj nákazy

Počet aktivních případů nemoci v Královéhradeckém kraji od čtvrtečního rána vzrostl o 11 a uzdravených přibylo 16. Nejvíce aktivních případů, 104, bylo k dnešní 08:00 v okrese Trutnov, v okrese Hradec Králové 76, na Náchodsku 60, na Rychnovsku 25 a nejméně, 21, na Jičínsku. Oproti čtvrtku vzrostl také počet úmrtí v souvislosti s koronavirem, a to o jeden případ, vyplynulo z ranních údajů KHS.

Podle ministerstva zdravotnictví, které při evidenci případů používá jinou metodiku než krajští hygienici, bylo od začátku pandemie v hradeckém kraji zjištěno 901 potvrzených případů covidu-19, což je za 24 hodin nárůst o rovných 50 případů. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel to představovalo zhruba 163 případů nákazy. Byl to druhý nejnižší počet v celé České republice, nižší hodnotu 149 případů na 100 tisíc obyvatel měl jen Ústecký kraj, uvedlo dnes ministerstvo zdravotnictví.

Autoři | Foto

Štítky koronavirus, Královéhradecký, kraj, COVID-19, KHS, statistka, rekord, nemocní, nákaza, Trutnovsko, týden, infekční onemocnění, Královéhradecký kraj, Česko, nemoc, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, Hradec Králové, Jarmila Rážová, Trutnov, okres T

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za tento týden v kraji přibylo 187 nakažených koronavirem. Jde o historicky největší číslo  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.