Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Divadlo Drak vyráží na festival alternativního divadla do Černé hory. Jde o první zahraniční výjezd po delší době

Divadlo Drak z Hradce Králové pojede na Mezinárodní festival alternativního divadla FIAT do Černé Hory. Po delší odmlce jde o první zahraniční zájezd divadla. FIAT je jedním z nejvýznamnějších divadelních festivalů v jihovýchodní Evropě a má již jednatřicetiletou historii.

Počátky festivalu úzce souvisejí se 70.léty, kdy ve městě Podgorica vznikla první alternativní divadelní scéna DODEST. Její zakladatel, divadelní inovátor Slobodan Milatovic, je jedním z mála černohorských režisérů, kteří překročili hranice divadel Černé Hory, a to ve stylu podobném nejvýznamnějším světovým režisérům. Soubor Divadla Drak zde představení odehraje 10. září 2020.

„Samozřejmě tak jako po celém světě i v Černé Hoře platí řada speciálních opatření, a tak nebylo do poslední chvíle jasné, zda se podaří výjezd realizovat. I samotný festival se musel současné situaci přizpůsobit. Celý probíhá venku po širým nebem, takže produkčně i technicky je to nemalá výzva,“ popisuje organizační zákulisí festivalu vedoucí produkce Divadla Drak Barbora Kalinová. Divadlo Drak z Hradce Králové bude hrát na basketbalovém hřišti v osm hodin večer.

„Jsme velmi rádi, že po téměř půlroční sérii zrušených zájezdů může Divadlo Drak opět vyrazit za hranice. V roce 2020 získal Drak hned několik velmi zajímavých pozvání na evropské i světové festivaly. Bohužel kvůli pandemii Covid-19 byly všechny postupně zrušeny či přeloženy,“ řekl ředitel divadla Tomáš Jarkovský.

Ohodnoť článek

Foto Divadlo Drak Hradec Králové

Štítky Divadlo Drak, Hradec Králové, Černá Hora, Fiat, festival, mezinárodní, spěch, alternativní, divadlo, Evropa, zájezd, divadelní festival, Podgorica, Tomáš Jarkovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Divadlo Drak vyráží na festival alternativního divadla do Černé hory. Jde o první zahraniční výjezd po delší době  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.