Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V zábavním parku v Chlumci se převrátil skákací hrad, zraněno je 6 dětí

, aktualizováno 26. srpna 2020, 15:53

Zřejmě vlivem silného větru se zhruba půl hodiny po poledni utrhl a převrátil skákací hrad ve Fajnparku v Chlumci nad Cidlinou. V tu dobu na něm bylo zrovna několik dětí, které zůstaly uvězněny uvnitř. Zraněno bylo 6 dětí ve věku od tří do sedmnácti let. Všechny skončily v nemocnici. Jedno z nich bylo transportováno do nemocnice vrtulníkem.

Do parku vyjeli okamžitě také záchranáři. „My jsme ošetřovali 6 dětí, které jsme transportovali do nemocnice. Na místě zasahovali posádky z Nového Bydžova, Hradce Králové, letecká záchranná služba a inspektor provozu,“ říká Jaroslava Krenčíková, zástupce vedoucího operátora Krajského zdravotnického operačního střediska.

Nejvážněji byl zraněn tříletý chlapec, který měl těžké poranění hlavy a do hradecké fakultní nemocnice ho převezl vrtulník. U ostatních dětí šlo většinou o lehká nebo středně těžká zranění, například zlomeniny či oděrky. ,,Žádný pacient není v přímém ohrožení života," řekl lékařský náměstek Zdravotnické záchranné služby Královéhradeckého kraje Anatolij Truhlář. Kromě vrtulníku záchranáři k události vyslali šest posádek.

Na místě zasahovaly 4 jednotky hasičů. 

Do zábavního parku bylo vysláno i několik policejních hlídek a místo události si převzali kriminalisté. ,,Zjišťujeme příčiny a okolnosti události a zjišťujeme i míru případného protiprávního jednání osob," řekla mluvčí policie Magdaléna Vlčková.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky hasiči, policie, záchranná služba, skákací hrad, zranění, nemocnice, Chlumec nad Cidlinou, zábavní park, Hradec Králové, Nový Bydžov, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V zábavním parku v Chlumci se převrátil skákací hrad, zraněno je 6 dětí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.