Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Rekonstrukce škol v kraji pokračují. Letos jsou v plánu investice za 200 milionu korun

Královéhradecký kraj letos investuje do oprav svých škol rekordních více než 200 milionů korun. Peníze jsou z Fondu rozvoje a reprodukce Královéhradeckého kraje a půjdou na 45 naplánovaných akcí. Před několika lety byl rozpočet na opravy budov škol 30 milionů.

"Stavební úpravy a rekonstrukce máme naplánované na celý rok, snažíme se ale co nejvíce z nich nasměrovat do období školních prázdnin, aby práce neomezovaly výuku," uvedla náměstkyně pro školství a kulturu Martina Berdychová (Východočeši).

Během tohoto léta je v plánu deset projektů v osmi školských zařízeních téměř za 27 milionů korun. Například půjde o rekonstrukci rozvodů a elektroinstalací v broumovském gymnáziu. "Rozpočet této akce je nastavený na 3,6 milionu korun," uvedla Berdychová.

Stavební práce probíhají také v budově Zemědělské akademie a Gymnázia Hořice v Riegrově ulici, kde se za 3,4 milionu korun opravuje plynová kotelna. Například ve Vyšší odborné škole a Střední průmyslové škole v Rychnově nad Kněžnou kraj plánuje za rekonstrukci plynové kotelny a výměnu podlah utratit více než dva miliony korun.

Autoři | Foto VOSS Náchod

Štítky správa, školy, stavby, Královéhradecký, kraj, investice, plán, rada, zastupitelstvo, Královéhradecký kraj, Martina Berdychová, rekonstrukce, Východočeši, Střední průmyslová škola, Hořice, Rychnov nad Kněžnou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce škol v kraji pokračují. Letos jsou v plánu investice za 200 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.