Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Královéhradecký kraj chce ocenit dobrovolníky za obnovu architektonického dědictví. Letos poprvé

Rada kraje schválila, že od roku 2021 bude Královéhradecký kraj pravidelně vyhlašovat Ceny za příkladnou realizaci obnovy architektonického dědictví. Letošní ročník tak bude pilotním. Cenu obdrží pouze jeden laureát, a to Komitét pro udržování památek z války 1866.

Podle vedení Královéhradeckého kraje je v našem regionu nespočet kulturních památek, které eviduje stát jako chráněné historické statky. V řadě případů jsou kulturním dědictvím a lákají do kraje stovky turistů ročně.

O tyto objekty se kromě profesionálních pracovníků památkové péče stará i množství dobrovolníků, různých spolků, obcí a firem. Právě tyto dobrovolníky chce Královéhradecký kraj za jejich péči odměnit. Oceněný dobrovolník nebo spolek dostane na svou další činnost a práce 50 tisíc korun.

Královéhradecký kraj bude ceny udělovat od roku 2021, letošní ročník tak bude pilotní. Cenu má dostat pouze jeden spolek – Komitét pro udržování památek z vláky 1866. Ten letos slaví 30. výročí své činnosti. Za dobu své existence se pravidelně věnuje nejen osvětové činnosti o válce 1866, ale zároveň aktivně provádí mapování jednotlivých válečných pomníků, stará se o jejich údržbu.

Ohodnoť článek

Foto hospital-kuks.cz

Štítky kultura, památka, ocenění, cena, finanční, podpora, Královéhradecký, kraj, rada, Komitét, válka, 1866, pilotní, projekt, Královéhradecký kraj, dědictví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Královéhradecký kraj chce ocenit dobrovolníky za obnovu architektonického dědictví. Letos poprvé  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.