Počasí dnes9 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Vrtulník záchranářů musel do hor hned k několika nehodám, které se staly při adrenalinových sportech

Letečtí záchranáři z Hradce Králové museli v úterý během jediného dne vzlétat hned ke dvěma událostem do horských oblastí. Vyráželi k úrazům způsobeným při adrenalinových aktivitách.

V Janských Lázních spadla z koloběžky při sjezdu z Černé hory 42letá žena. Z hrozivě vypadajícího pádu nakonec vyvázla “pouze“ s otřesem mozku. Zřejmě k tomu přispěla skutečnost, že na hlavě měla nasazenou helmu.

Helmu měl i padesátiletý muž v Říčkách v Orlických horách, který se převrátil v terénu při jízdě na čtyřkolce. I v jeho případě helma zmírnila následky jeho nehody.

Obdobný případ se stal v neděli dokonce v Hradci Králové. Tady se při nezvládnuté jízdě na čtyřkolce zranili hned dva lidé. Pětatřicetiletá žena a stejně starý muž utrpěli při nehodě zranění hlavy a trupu a skončili v nemocnici. S výjimkou nehody, ke které došlo v krajském městě, spolupracovaly na zásazích výjezdové skupiny ZZS KHK s Horskou službou.

Zásahy v hornatém terénu jsou pro všechny zúčastněné hodně náročné nejen fyzicky, ale také materiálně a organizačně. Na konci minulého týdne si podobné situace vyžádaly hned tři zásahy, u kterých zasahoval během dvou dnů vrtulník s podvěsem.

Ohodnoť článek

Foto Horská služba Krkonoše

Štítky Horská služba Krkonoše, havárie, Janské Lázně, Hradec Králové, Zdravotnická záchranná služba Královéhradeckého kraje, Orlické hory, Černá hora, Říčka (přítok Litavy)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Vrtulník záchranářů musel do hor hned k několika nehodám, které se staly při adrenalinových sportech  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.