Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Tradiční longboardový závod se vrací do Benátek nad Jizerou s omezením pro tisíc lidí

Tuto sobotu odstartuje největší longboardový závod v Česku Red Bull Feel the Wheel, který se pojede v boulích a klopenkách bikrosové dráhy v Benátkách nad Jizerou. Účast slíbili olympijská medailistka Eva Samková nebo skejtr Max Habanec. V exhibiční jízdě se divákům ukáže i zpěvák a zkušený longboardista Ben Cristovao.

Nově vylepšená trať v Benátkách nad Jizerou přivítá bezmála 200 odvážných longboardistů. Ti se v osvědčeném konceptu univerzálního sportovce Michala Marošiho pustí ze startovní brány po šesti, aby na dráze plné boulí, skoků a klopených zatáček bojovali o postup do dalších kol. 

„Radost mám už jen z toho, že se vůbec jede. Vzhledem k tomu, jak se u nás rušily všechny sportovní akce, máme štěstí, že jsme dostali zelenou a 8. srpna se uvidíme v nejlepší formě,” říká organizátor Michal Maroši.

Vzhledem k okolnostem bude kapacita návštěvníků areálu omezena na 1000 lidí. „Jde o opatření ve prospěch zdraví návštěvníků a to má jasnou přednost. Bez nich by se akce zřejmě nemohla konat vůbec, takže tento krok beru jako rozumný kompromis,” říká o regulaci Michal Maroši s tím, že daleko horší by bylo, kdyby se akce musela omezit na pět se osob. Do takového limitu by se totiž vešli jen závodníci s doprovodem. „Radost mám z toho, že registrace pro jezdce je téměř zaplněna,” říká Maroši. Mezi závodníky je přihlášena i řada žen včetně olympijské medailistky Eva Samkové, která Red Bull Feel the Wheel v minulosti několikrát vyhrála. 

Na konceptu samotného závodu se nic nemění, pořadatelé sázejí na to nejlepší, co se v předchozích letech osvědčilo. Loni si odskočili do areálu v pražských Bohnicích a od té doby dráha v Benátkách prodělala několik úprav, které prospějí i jízdě na prknech s kolečky. „Už teď víme, že závod bude zase o něco náročnější,” slibují.

Areál se otevře už v pátek 7. srpna, aby si závodníci mohli projet trať, pohodlně se zaregistrovat a seznámit se se svými budoucími soupeři. Příchozí můžou využít možnost kempování na přilehlé louce. Během soboty bude fungovat i stánek s longboard zbožím a merchem závodu. Ihned po závodech začne koncert mezinárodní formace CCTV Allstars. Vstupné na závod i na koncert je zdarma.

Originální disciplína Red Bull Feel the Wheel vznikla spojením více sportů, a dává tak šanci prosadit se lidem holdujícím různým žánrům. Na startu se potkávají longboardoví sjezdaři, skateři, snowboardisti, ale i bikrosáci, bikeři a další. Letošní ročník je výjimečný i tím, že jako jeden z mála závodů zůstal v kalendáři, a bude tak vzácným setkáním všech fanoušků extrémních sportů. Michal Maroši slibuje vzrušující podívanou, příjemnou atmosféru a kvalitní gastronomické zázemí. 

Více o závodu včetně možnosti se přihlásit zde.

Ohodnoť článek

Tisková zpráva

Štítky Benátky nad Jizerou, longboard, Red Bull Feel the Wheel, olympijské hry, Red Bull, Eva Adamczyková, Michal Maroši, Ben Cristovao, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční longboardový závod se vrací do Benátek nad Jizerou s omezením pro tisíc lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.