Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pes se propadl do pět metrů hluboké skalní průrvy. Ven ho vytáhli až hasiči se speciálním vybavením

Ve středu odpoledne museli hasiči na pomoc psovi, který se zřítil do zhruba pět metrů hluboké průrvy. Stalo se to při rodinné vycházce po Broumovských stěnách. Třicetikilové zvíře se podařilo dostat ven díky speciální technice až po několika neúspěšných pokusech.

„Z parkoviště na Hvězdě se vydali dobrovolní hasiči do vzdálenosti dvou kilometrů na pěší průzkum a zjistili, že se bude jednat o zásah s využitím lezecké techniky v nepřístupném terénu,“ řekla mluvčí hasičů Martina Götzová. Na místo tak byla přivolaná i skupina hasičů, která je vycvičená pro horolezecké zásahy a má potřebné vybavení.

I se speciálním vybavením se hasičům podařilo k psovi dostat po čtyřech neúspěšných pokusech. Hasič, který byl do díry spuštěn nejdříve psa uklidnil, poté zafixoval a následně vytáhl ven na povrch. „Zlatý retrívr byl v pořádku předán jeho majitelce,“ dodala mluvčí.  

Hasiči upozorňují, že takové štěstí nemusí mít všichni. Oblast kolem Broumovských stěn je plná skrytých prohlubní a jeskyně, ty se mohou stát pro zvířata pastí. Některé z nich představují nebezpečí pro samotné turisty. Lidé by tak nikdy neměli scházet mimo vyznačené cesty.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Královéhradeckého kraje

Štítky záchrana, pes, hasiči, Broumovsko, Královéhradecký, kraj, výlet, zvíře, vyproštění, skály, Broumovské stěny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pes se propadl do pět metrů hluboké skalní průrvy. Ven ho vytáhli až hasiči se speciálním vybavením  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.