Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Stromy v Hradci Králové dostanou zavlažovací vaky

I letos hradecké technické služby rozmístí u stromů v Hradci Králové speciální zavlažovací vaky, pomocí kterých jsou stromy zavlažovány až po dobu devíti hodin. Loni se takto v Hradci Králové využívalo prvních třicet vaků, letos jich bude 150.

„Vaky město dostalo od hradeckých vodáren a technické služby je během tohoto týdne začaly rozmísťovat po celém území města jak u mladých, tak u starších a vzrostlejších stromů,“ řekla mluvčí radnice Kateřina Šmídová.

Jeden takový vak, který se usadí ke kmenu stromu, pojme až 65 litrů vody. Ta postupně odkapává po dobu až devíti hodin. Podle Královéhradecké provozní jsou vaky vyrobené z plastů, jde tak o extrémně silný materiál. „K patě stromů je možné je přikládat jednotlivě, někdy, v případě vzrostlejších stromů nebo těch, které to výrazně potřebují, je možné k sobě připnout dvojice či trojice. Dva tlumoky dokáží obepnout kmen o průměru až 20 centimetrů,“ pokračuje generální ředitel Královéhradecké provozní Jakub Hanzl.

První vaky se u stromů v Hradci Králové jsou už dnes, konkrétně jde o ulici v Lipkách. „Postupně je budeme střídat především u stromů, které ještě nemají kořenový systém dostatečně hluboko nebo jsou obecně náchylné na nedostatek vody,“ říká Daniel Jeřábek z Technických služeb Hradec Králové.

Ohodnoť článek

Foto MMHK

Štítky strom, vak, voda, závlaha, technické, služby, sucho, zeleň, Hradec Králové, Královéhradecká provozní, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stromy v Hradci Králové dostanou zavlažovací vaky  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.