Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Přes hlavní vlakové nádraží v Hradci jelo mimořádně Pendolino a expresy. U Chocně srazil vlak člověka

Po včerejší ranní srážce člověka s vlakem v úseku mezi Zámrskem a Chocní, byl na této trati zastaven provoz. Některé spoje byly zrušeny úplně, jiné pak odkláněny přes Týniště nad Orlicí a Hradec Králové, kde byla i mimořádná zastávka. Vlaky dále pokračovaly přes Chlumec nad Cidlinou do Prahy.

Provoz na trati byl kvůli střetu vlaku s člověkem v kolejišti, ke kterému došlo okolo 7.15 na několik hodin zastaven. „Snad minutu po prudkém brzdění, vlakvedoucí oznamuje přes vlakový rozhlas, že došlo ke střetu vlaku s osobou a o dalším vývoji nás bude informovat. Po chvíli oba členové vlakového doprovodu prochází v oranžových vestách směrem ke konci vlaku. 15 minut po střetu s osobou, se za okny objevují dva automobily hasičů. Člověk s vestou Velitel zásahu prochází okolo vlaku. Další dva hasičské automobily se zde objevují o dalších 15 minut později,“  popsal na Twitteru Dispečer železniční, který zrovna seděl ve vlaku, jenž srazil člověka.

Cestující dostali čtvrt hodiny před devátou dopolední informaci od průvodčího, že vlak bude mít zpoždění minimálně 150 minut.  Informoval je i o evakuaci do jiného vlaku, který měl zastavit na sousední koleji poté, co bude provoz obnoven. „Další informace od vlakové čety: vlak bude opožděn cca o 170 minut. Evakuace cestujících není možná, zůstáváme ve vlaku a čekáme obnovení provozu“ uvedl Dispečer železniční.

„Krátce po 7. hodině ranní došlo ke střetu osoby s vlakem na železničním koridoru mezi zastávkou Sruby a železniční stanicí Choceň. Žena střet s vlakem bohužel nepřežila. My jsme v rámci prověřování události zjišťovali totožnost zemřelé, což se nám podařilo. V případu byla nařízena soudní pitva,“ řekla policejní mluvčí Lenka Vilímková.

Předmětem šetření bude i to, jestli šlo o sebevraždu nebo nešťastnou náhodu. Vlaky místem, jezdí vysokou rychlostí, která dosahuje až 160 km/h.   

Některé vlaky jezdily odklonem přes Hradec Králové

K odklonu došlo u několika spojů dopravce Českých drah. S mimořádnou zastávkou přes Hradec Králové tak projížděla Pendolína. Zastávku v Hradci měl ale i „Valašský expres“, „Metropolitan Slovenská strela“, a „Ostravan“. Provoz na trati Kolín- Česká Třebová, byl obnoven pár minut před desátou hodinou dopolední.

Ohodnoť článek

Foto Twitter.com/ RidlPetr

Štítky Pendolino, Hradec Králové, srážka, vlak, člověk, smrt, odklon, spoje, Zámrsk, Choceň, Praha, Chlumec nad Cidlinou, Týniště nad Orlicí, České dráhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přes hlavní vlakové nádraží v Hradci jelo mimořádně Pendolino a expresy. U Chocně srazil vlak člověka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.