Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

V Hradci Králové se budou přes prázdniny rekonstruovat školní jídelny. Polovinu zaplatí radnice

Na některých základních školách v Hradci Králové se budou přes prázdniny rekonstruovat a modernizovat školní jídelny. Celkem tyto práce vyjdou na osm milionu korun, radnice zaplatí polovinu. Zbytek si budou školy platit sami.

Mezi školy na seznamu patří například ZŠ SNP, Základní škola Štefcova, Pouchov, J. Gočára, Sever nebo Základní škola Mandysova.

„V letošním roce jsme rozpočet školství posílili o patnáct milionů korun, které jdou přímo školám a školským zařízením. Z toho jsme deset milionů rozdělili do provozních výdajů škol podle počtu žáků a čtyři miliony určili na obnovu gastro vybavení ve školních jídelnách,“ vysvětluje náměstek primátora Martin Hanousek (Zelení).

Z těchto peněz byla už na jaře schválila radnice vybavení pro školní jídelny na Základní škole Milady Horákové a Základní školy Bezručova. Těm bylo přiklepnuto 1,2 milionu korun. Další dva miliony korun ostatním školám schválilo zastupitelstvo města až nyní.

„Školám přispějeme především na pořízení moderních konvektomatů, multifunkčních pánví a dalšího vybavení,“ doplňuje Hanousek.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky jídelna, Hradec Králové, škola, , finance, magistrát, rekonstrukce, prázdniny, letní, školní jídelna, radnice, základní škola, Martin Hanousek, Milada Horáková, Pouchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové se budou přes prázdniny rekonstruovat školní jídelny. Polovinu zaplatí radnice  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.