Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kraj vydal brožuru, ve které najdeme tipy na méně známá místa i akce

Královéhradecký kraj vydal informační brožuru Létem krajem Zájemcům představí nejzajímavější místa, instituce a kulturní události v kraji. Vydána byla na podporu kultury, kterou citelně zasáhly vládní opatření proti šíření koronaviru.

„Létem krajem, je takový malý počin na léto. Brožurka se vejde do kapsy a ukazuje méně známá místa i méně známé aktivity z oblasti kultury, které se v kraji dějí,“ říká náměstkyně pro kulturu Martina Berdychová.  

Létem kraje najdete v turistických v turistických informačních centrech, v budově krajského úřadu a v on-line podobě.

Jsou zde čtyři okruhy míst, která stojí za navštívení. V prvním jsou klenoty památek a kulturního dědictví, druhý obsahuje muzea, hvězdárny a galerie. Ve třetí oblasti jsou tipy na akce a festivaly, které se při letošních potížích udržely a nachystaly pozoruhodný program. „V posledním oddíle jsme připravili seznam neobvyklých a skrytých míst, která stojí za objevení, například expozice spiritismu v Nové Pace, Galerie v zastávce Barchov,“ doplňuje Berdychová.

Jde o první informační materiál tohoto druhu v kraji a další mají následovat. Cílem není obsáhnout vše, co se dá v kraji zažít a navštívit, ale poskytnout výběr zajímavostí. O brožuru je už teď velký zájem.

Pracovníci kraje plánují získat na podzim z distribučních míst i od čtenářů zpětnou vazbu. Jestli se zájem ze strany veřejnosti potvrdí, připraví podobné informační materiály zaměřené na konkrétní časové období či region.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky Královéhradecký kraj, brožura, Létem světem, tipy, léto, kultura, Martina Berdychová, Nová Paka, Barchov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj vydal brožuru, ve které najdeme tipy na méně známá místa i akce  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.