Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Středa 17. dubna 2024  |  Svátek má Rudolf
Bez reklam

Radnice v Hradci letos nechá opravit chodníky a silnice za více než 25 milionů

Technické služby v Hradci Králové se v průběhu celého roku pravidelně starají o více než 200 kilometrů silnic a 400 kilometrů chodníků. V letošním roce se už opravily chodníky ve čtrnácti ulicích za 13 milionů korun. Dalších přibližně 12 milionů korun se do oprav ještě investuje.

V příštích měsících se má nového povrchu dočkat například chodník vedoucí směrem od Hradečnice podél ulice Na Občinách na Novém Hradci. Zároveň se tu zpevnění i mostek. Práce mají být zahájeny začátkem července a hotovo bude na přelomu října a listopadu. Město chce na tuto akci využít evropskou dotaci.

V létě budou běžné opravy v Hradci pokračovat

„Snažíme se ve městě udržovat a pravidelně opravovat chodníky i komunikace, ale je třeba tyto opravy provádět postupně. Mezi dalšími připravovanými opravami je například mozaikový chodník v ulici ČSA mezi ulicemi V Kopečku a Mostecká,“ říká náměstkyně primátora Věra Pourová pro oblast majetku města.

„Během léta budou také v ulicích Pražská, Jana Masaryka, Nezvalova a Divišova komplexně opraveny vozovky. Dojde zde k odfrézování a pokládky nové ložné a brusné vrstvy, komunikace budou vyčištěny a udělá se také nové vodorovné značení. Tyto opravy přijdou na zhruba 6,5 milionu korun,“ doplňuje Pourová. 

Celkově tak bude letos do běžných oprav chodníků a silnic investováno přes 25 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto mmhk.cz

Štítky Hradec Králové, opravy, silnice, chodníky, investice, Technické služby, chodník, oprava, Věra Klásková, České aerolinie, Jan Masaryk, Kopeček (Bobravská vrchovina)

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radnice v Hradci letos nechá opravit chodníky a silnice za více než 25 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.