Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Opravy zavřou v Královéhradeckém kraji v létě silnice i železniční tratě

Motoristé, kteří během prázdninových měsíců zavítají do Královéhradeckého kraje, budou muset počítat kvůli opravám silnic s řadou dopravních omezení a uzavírek. Opravy se v létě nevyhnou ani frekventovaným tranzitním silnicím ve stotisícovém Hradci Králové a v jeho okolí. Výluky kvůli opravám železniční trati chystají České dráhy.

Na státních silnicích prvních tříd bude i o prázdninách trvat objížďka přes Hořice na Jičínsku kvůli stavbě mostu na silnici I/35. V Hradci Králové jízdu řidičům zkomplikuje pokračující oprava západního obchvatu města mezi křižovatkami Bláhovka a ČKD. Od července chtějí silničáři v krajském městě opravovat část tranzitního městského okruhu mezi křižovatkami Akademika Bedrny a Tesla. Kvůli opravě obchvatu České Skalice budou muset řidiči ve směru od Náchoda jet nadále přes Českou Skalici.

Na Jičínsku bude řidiče v létě zdržovat kyvadlový provoz mezi Jičínem a Jičíněvsí na hlavní silnice směrem na Poděbrady. V létě také silničáři začnou s opravou tří mostů na obchvatu Jičína. Kvůli opravě silnice I/14 v Horní Radechové na Náchodsku musejí řidiči již nyní mezi Náchodem a Trutnovem jet objížďkou přes Hronov. V červenci chtějí silničáři začít s demolicí a výstavbou nového mostu v Pilníkově na Trutnovsku na silnici I/16 z Trutnova do Jičína. Do konce července potrvá oprava silnice I/11 přes Doudleby nad Orlicí.

S řadou úplných uzavírek musejí počítat řidiči zejména na krajských silnicích druhých a třetích tříd. "Většina silnic neumožňuje svojí šířkou provoz po polovině vozovky při kyvadlové dopravě řízené semafory nebo pracovníky stavby. Rekonstrukce většinou vyžaduje výměnu celé konstrukce, což také technologicky neumožňuje realizaci za provozu," uvedla mluvčí hejtmanství Sylvie Velčovská.

Koncem června krajští silničáři například zahájí opravu frekventované silnice II/327 přes Nepolisy v úseku Chlumec nad Cidlinou - Zábědov. "Stavba bude členěna do několika etap, aby nebyla uzavírka v celé délce. Jednotlivé etapy budou mít vlastní objízdné trasy," uvedla mluvčí. Nové uzavírky o prázdninách řidiče čekají také na silnicích z Teplic nad Metují do Adršpachu nebo z Hostinného do Rudníku. Již nyní musejí řidiči objížďkami při cestě z Hořic do Nového Bydžova nebo z Třebechovic do Krňovic.

Komplikace na železnici

Na železnici bude v létě kvůli opravám a údržbě tratí několik výluk. Místo vlaků pojedou autobusy, řekl Tomáš Fiala z hradeckého centra Českých drah. K největším omezením bude od 28. července do 8. srpna patřit výluka na trati z Hradce Králové směrem na Chlumec nad Cidlinou a Prahu. Cestující z Hradce Králové budou moci po dobu výluky za stejných tarifních podmínek cestovat do Prahy i přes Pardubice.

Mezi 17. až 19. červencem bude výluka na trati z Hradce Králové do Týniště nad Orlicí, kterou často využívají výletníci, kteří míří do Orlických hor či na Potštejn. Na stejné trati mezi 20. až 27. červencem vlaky nepojedou vlaky v úseku mezi hlavním nádražím v Hradci Králové a Slezským Předměstím. Prvních deset dní v srpnu bude výluka na trati z Týniště nad Orlicí do Častolovic. Začátkem srpna bude i třídenní výluka na trati z Častolovic do Solnice. Turisté mířící do Adršpašsko-teplických skal se budou muset mezi 17. až 31. srpnem připravit na výluku na trati z Hronova do Police nad Metují a Teplic nad Metují.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, doprava, rekreace, prázdniny, Královéhradecký, silnice, oprava, léto, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, České dráhy, Jičín, okres Jičín, Hořice, Tesla Motors

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opravy zavřou v Královéhradeckém kraji v létě silnice i železniční tratě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.