Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dopravní terminál v Peci pod Sněžkou bude hotový v září, provoz začne v zimě

Dopravní terminál v Peci pod Sněžkou už nabírá reálných obrysů. Hotov je ze tří čtvrtin a fungovat by měl na začátku prosince letošního roku. Sloužit má jako autobusový terminál s odstavným stáním pro autobusy a bude se tu moci zaparkovat i s osobními auty. Vše vyjde na více než 167 milionů korun bez daně.

„Objekt máme v podstatě hotový, dokončujeme elektřinu, světla, kamery, slaboproudé zařízení, kompletujeme zdravotechniku. Uvnitř děláme finální epoxidové povrchové stěrky. Zbývají venkovní zpevněné plochy, tedy přilehlé komunikace. Došlo k urychlení prací, celé dílo by tak mělo být předané na konci září," řekl výrobní náměstek firmy Chládek a Tintěra Martin Dvořák.

Investorem celé akce je město Pec pod Sněžkou. Nejprve bude následovat zkušební provoz a od začátku prosince by měl být terminál, jehož stavba vzniká od léta 2018, funkční.  

Terminál bude disponovat třemi nadzemními a dvěma podzemními podlažími včetně zázemí a pojde přes 450 vozů. Lidé v něm najdou toalety, vytápěnou čekárnu a vznikne tu i překladiště. Provoz terminálu bude automatický. Řidiči vozu, který bude mít zaplaceno systém značku auta načte a závoru automaticky otevře.

Terminál má přispět k vyřešení komplikované dopravní situace v centru Pece. Soustředit se v něm budou všechny autobusové spoje a vnitřní doprava. Místo na parkování podél příjezdové silnice najdou i jednodenní návštěvníci.

Další parkovací dům plánuje radnice v části Velká Úpa. Až budou domy hotovy, město do nich přesune auta většiny návštěvníků střediska, která teď plní parkoviště v atraktivních místech centra.

Ohodnoť článek

Foto bak.cz

Štítky Pec pod Sněžkou, dopravní terminál, prosinec, otevření, auta, parkovací místa, autobus, Martin Dvořák, Chládek a Tintěra, Pardubice a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní terminál v Peci pod Sněžkou bude hotový v září, provoz začne v zimě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.